Tuesday, April 26, 2011

KAMI SEMUA JELITA.....:)



Assalammualaikum.....

haha....entry hari ni mesti semua pakat dah tahu..
heboh semalam bila saye uploadkan picture geng kapal - kita semua bersama......
ada setengah negeri yang belum dapat majalah JELITA...
pelik pulak kali ini kedah dapat dahulu..

jangan risau ye....hari ini pasti pakat-pakat semua dapat....
buat kak Effie Elyda dan kak azie...hope dah dapat....:)....siap nyanyi lagu JERITAN BATINKU lagi semalam yer.lucu....hehe..


yang belum dapat....sila tengok di bawah dahulu sebagai muqaddimah....:)

picture saye tak sebesar sahabat-sahabat yang lain..sekadar menyelit ja...
tapi bukan senang nak masuk majalah..
big thanks buat kak zurena zakaria.. kesudian menjemput majalah JELITA hadir that time..
kami sebahagian dari geng kapal - kita semua bersama...... mengucapkan jutaan terima kasih buat akak...

intro dari majalah JELITA...akan membuka mata lebey banyak pihak mengenai diri dan kehidupan kita as a wife seafarer...
kita bukan senang dan kita bukan menunjuk...tetapi..biarlah mereka menilai kita..
bagaimana kehidupan kita sebagai isteri pelaut yang sanggup berkorban dan berdikari demi suami tercinta..

untuk mereke-mereka yang selalu berkata yang buruk..mengenai diri kami...
kalian bukan di tempat kami...dan bukan merasai keperitan hidup kami...
kami juga manusia biasa seperti kalian..

hidup kami perlukan kekuatan...
hidup kami perlukan sokongan ...
hidup kami perlukan ketabahan dan pengorbanan kerana kami menjaga amanah yang besar dari seorang yang bergelar SUAMI....


kami redha hidup begini..
kerana sudah termaktub ..takdir kami mengahwini mereka yang bergelar pelaut..
menyesali ketika bernikah dan berkahwin tidak sama sekali dalam kamus hidup kami...kerana itu pilihan kami...


KAMI BANGGA MENJADI ISTERI KEPADA PELAUT....

moga hubungan kami semua kekal sehingga ke akhir hayat....AMIN.....









dapatkannya sekarang...
keluaran mei...
jangan terlepas....:)








only the best man can go to sea..
only the best women.....
can be with the best men...

cayok..cayok....
grand gathering last month..
14 mac 2011 - 15 mac 2011...
HOTEL PERMAISURI
PORT DICKSON








mukaku terpampang jugak..
huhu...seronok...










nak upload jugak..
even kecik je picture tu..hahaha...
kabur kan..sorry hp cabuk je...









sahabat-sahabat yang tak dapat join...
jangan sedey...insyaAllah akan ada lagi..

kalian jugak sebahagian dari kegembiraan kami...










aksi-aksi kami ketika di sana....






wajah-wajah yang di temuramah time gathering hari tu...
luahan isteri-isteri pelaut.
















kenangan ini akan di kenang selamanya...
walau suami jauh di lautan...
tetapi saye ada mereka-mereka ini..

mereka sahabat-sahabat saye....

moga ukhuwah di antara kita kekal selamanya....








selamat membaca ye...
yang belum dapat jugak hari ini...sabar ye...ramai sedang menguploadkan picture-picture untuk tontotan anda semua...



p/s : incik nizam sangat happy bila tgk wajah kesayangannya di dalam majalah JELITA...di bangga dengan kita semua....:)




wassalam..


17 comments:

Ena Mazly said...

Diha,

Tiba tiba akak rasa tersentuh pulak baca entry ni..

^___________^

Walaupun suami jauh, kita sentiasa ada sahabat yang sentiasa menyokong dan memberi semangat pada kita kan dik...

maiza said...

aik cerita hanani xde ke dlm majalah ni???

whyda said...

Tahniah Diha and the rest of WAGS seafarer. Wlupun akak blum join geng Kapal lagi, jadi isteri kpd seorg pelaut selama 14 tahun mmg benar2 perlukan pengorbanan dan kekuatan..akak turut bangga bila uols berjaya membuka mata org2 di luar sana dgn artikel di JELITA tu.

Hati Tisu said...

salam kak dieha :)
bangge nye bile bace jelite keluaran latest nih ..
bangge be a part of "geng kapal" n be a soulmate for my mr.sailorman ...

Maslina Roslan said...

Dieha,

Syabas berjaya dapatkan majalah ni...bangga tengok kawan2 berada di sana...bukan senang kita nak buka mata orang diluar sana tentang realiti hidup kita...bukan senang hidup sendiri tanpa suami sambil membesarkan anak2...

Apapun sangat tersentuh dengan olahan Dieha dalam entry ni...:-)

dieha said...

kak ena : betul ckp akk...shbt perlu dlm hidup kita..mrk jg sbhgn dari diri kita...apapun hanya kita yg merasainya..kan kak..tahniah jgk buat akk..krn akk,JELITA sudi hadir bersama kita...love you kak...:)

dieha said...

maiza : tu la..akk pun ada cari gak....tak tahu knp xder..



whyda : sama-sama kasih kak..diha bersama geng kapal - kita semua bersama ingin buka mata mrk yg suka menuduh kami sesuka hati..menuduh suami sesuka hati..mrk tidak melalui kehidupan kami...

dieha said...

hati tisu : :)..kita patut bangga kan.insyaAllah adik pun xlama akn merasai dan melalui kehidupan ni..kena kuat tau..:)

dieha said...

dieha : betoi mas....mrk yg suka menuding dan menuduh sesuka hati..perlu bc JELITA...diha rs akn ramai yg tension dgn statement diha ttg wife seafarer...:)

Said Nizam said...

syg...setiap ayat ma begitu bermakna..thanks for all ur support and be apart of my life..insyaallah kita sama2 akan dpt membina kehidupan yg lebih ceria n bahagia..muahss

Hati Tisu said...

tenx kak dieha :) semoge saya kuat utk selame nye ... ghase lebih tabah utk mengharungi hidup sebagai " soulmate seafarer " ..

wan norulkhamisa said...

suke bace diha punyer...pendek2 tp penuh pegisian...dan penuh debaran...

dieha said...

my hubby : thanks also laling...give me support..insyaAllah..moga kita bahagia selamanya...amin..

dieha said...

hati tisu : insyaAllah..kenduri nnt jgn lupa jemput kakak2 geng kapal yer..:)

dieha said...

lisa : tq lisa ur support... hope pengisian ringkas ni membuka mata mrk2 yg sll beranggapan xelok pada seaman n wife seafarer..

tatabear said...

sayu je hati akk bc entry diha.. menitis air mate ni... tadi baca story kat jelita tu pon same... ye la kan, orang cuma tau cakap yang bukan2 jek pasal kita n life kita.. dorang x rase ape yg kita rase... apepon syukurlah Allah menguji kita.. Insya Allah kebahagiaan menanti dipenghujung setiap ujian itu...Insya Allah.

eh ye la kan, nape entry nanie x dek... akk nmpk dia diinterview aritu...

dieha said...

tatabear : diha yg menaip pun sedey kak..sedey bila org beranggapan yg tak baik pd seaman..biarla kak....tp diha lega bila sedikit sbyk slps ni org akn buka mata...melihat dan memahami life kita..

tentang nani...diha pun xtahu..ada jgk nmpk hr tu dia d temuramah....

Related Posts with Thumbnails