Monday, April 4, 2011

gathering ke 3...


today is monday...
monday is today..
hehe...mood boring actually....tapi nasib ada blog...lehla coret-coret kisah menarik..
apapun hari ini adalah hari ke5 saye berkampung di rumah..
pejam celik...pejam terbukak..dah masuk 5 hari..sekejap je masa berlalu..


sebelum ini kali pertama kami berjumpa di A&W..port 1st date kami bersama..
port ke dua kami berkampung di rumah kak sue...di laguna merbok..
kali ini..port kami seterusnya di rumah maiza..taman batik..

jodoh kami masih dapat berjumpa lagi..
kali ini bawa potluck masing-masing..
juadah yang enak-enak belaka..
ada kek batik,puding,kek,pelam,gulai ikan kering,ayam masak merah,daging masak asam,paprik,udang goreng kunyit,sambal belacan,tembikai,koktail and macam-macam lagi..minta maaf kalau tak di sebut..
sudah kelupaan..yang pasti saye tapau bawa balik..bekalan dari tuan rumah...nak abiskan apa yang ada dari terus membazir..



aturcara kami bermula selepas solat zohor....
kami sampai pun elok-elok je..time lunch gitu..
1st sampai semestinya muna sarah...and di ikuti kak azizah...dan konco-konco yang lain...kami dtg berkonvoi..


first time sampai rumah maiza..wah..besar tu..keluasan yang saye suka la..cantik...



hope tak lama lagi turn saye pulak ada rumah baru..hehe..nak jugak deco rumah macam kak effie ....suka decoration rumah kak effie..cantik sungguh...


okay..jom kita layan picture-picture tertarik dari kami geng wife seafarer utara..ada yang saye copy dari kawan-kawan..minta maaf no...hp cabuk saye tak cantik gambar-gambar yang ada..jadi kita curik mana yang ada...minta di halalkan ye...hikhik...





31 mac 2011 dalam kenangan......





potluck dari kami bersama....
macam-macam ado..
ya Allah rindunya nak makan makanan nih...








kami antara yang hadir...








abaikan tarikh tu yer..
datin maiza lupa nak setting agaknya..hehe..
kami ceria je kan...
rindunya...









kami semua bersama..
insyaAllah next meeting di penang plak..
buat di tepi pantai ke..
terjah ke rumah kak azizah or kak hasmiza ke???
hehe.....








aksi mak-mak yang vogue gitu....
rindu mereka-mereka ini...









mommy and daddy to be..
bakal menimang cahayamata tidak lama lagi..
now turn 9weeks...
moga sentiasa sihat...
ikbal & zue...







tengah bergosip mak-mak nih..
hehe..jangan marah na...







kami lagi..biasala...paparazzi banyak sangat..hehe..








di dapur pun boley..
luas rumah maiza...
tingkat atas ada lagi...







uncle ikbal..
manja sungguhla dengan uncle ikbal..
tak sangka mau jgk saidatul..
pelik betoi..







sorang mak budak....
sorang bakal mak budak...
hehe...
elya and aznor..
comey dak??
slim melim je kan...
jeles tau...







dua orang budak comey..
saidatul and rayyan..
kena pelekoh baru okay..
keje sape???
sayer la yang cun itu..
ahaksss..






okay..sudah abis ceriteria kami di taman batik...
apapun sangat - sangat happy..
insyaAllah kita akan berjumpa lagi..





assalammualaikum..

4 comments:

myza said...

hehehhe..luas tp deco biasa2 je..sbb ilham tuan rumah lama..kami nk deco lain, tp blom ada ongkos nye..kih3..saya doakan akak dpt umah yg luas n chanteq jgk pasni :) slow2 na..

dieha said...

maiza : insyaAllah..amin..

eezance said...

salam singgah.. :) nice blog here..

dieha said...

eezance: wslm..tq dik...

Related Posts with Thumbnails