Thursday, April 21, 2011

follow up lagi...


Assalammualaikum....


Alhamdulillah hari ini...dah hari jumaat..hari bagi segala penghulu hari...
saper-saper tgk tak tv1...khutbah dari imam mekah..dan yang mengimamkan pun dari imam mekah..
sayu-sayu dengar suara tok imam tu..sedap suara dia..takjub...ALHAMDULILLAH..


pagi tadi saye ada follow up dengan my doctor..doc NG KHAI OON..
Alhamdulillah dah buang simen di kaki..gud news tu..sebabnya pasni dah boley kena air ..dah tak payah bertayamum lagi..huh..lega...kaki sebelah kanan dah tak basuh sebulan tau..bau harum kasturi ja....hak..hak..

bad news...erm..takla di panggil bad news..tapi sad news la....even dah buang simen...kaki masih tak boleh pijak di lantai..sebabnya retak belum sembuh sepenuhnya..ada beberapa percent lagi untuk sembuh...
so..12 may i have appointment again with him...then x-ray seterusnya...hope saye sembuh seperti selalu...
doakan saye ye sahabat-sahabat...:(





before and after...
nampak macam tak ada apa-apa..
tapi kesan di dalamnya..
teruk jugak rupanya..

x-ray tak dapat nak tunjuk..
semua report ada pada doctor..:)



sudah turn saye.....next turn saidatul pulak..hehe..
ibu bawa untuk second dos injection pnuemococcal..
then everything alhamdulillah..









aceceh...seronok main time ni..
atta yang amik picture nih..
sebelum jumpa doctor..
leh main-main dulu..
bagus jugak..budak-budak kan cepat bosan..nasib ada benda-benda nih..

time ni..ibu tak ada..
ibu just wait di depan aje..
malas sebab pakai kerusi roda..







after suntikan..
atta cakap saidatul nangis kejap aje..
tapi yang ibu hairan..berat saidatul..statik..kenapa erk?
rasa dah macam-macam makan..alahai anakku...



and hari ini..atta suap saidatul dengan kenyang sekenyangnya..
thanks atta..





atta temankan saidatul..semua atta yang buat today..nasib all everything di tanggung oleh ING INSURAN...thanks..berguna jugak kan..






thanks also buat maklang..
sudi temani kami bertiga..
nampaknya maklang kena jaga saidatul untuk 3minggu lagi la..
jangan marah na....
kami sayang maklang...








sudah selesai semuanya....
Alhamdulillah..next appointment kita jumpa may plak..


buat atta...minta maaf..tak ada langsung picture atta dalam blog hari ini...
atta busy lari ke sana sini...settle apa yang patut..
sian atta...tapi kami syukur punya atta yang sayangkan kami berdua..
thanks atta..sudi temankan kami...
sudi bersama kami di saat kami perlukan atta...


WE LOVE YOU ATTA....MMUAHSS.....:)






bye....bye....

6 comments:

Lia said...

takpe akak kita tunggu good new lak lagi 3 minggu tu ye.. InsyaAllah kaki akak akan sembuh sepenuhnya..

Ainul Hayat said...

Kak,
Jaga diri bebaik yer. Harap sangat-sangat akak cepat sembuh & dapat berita gembira lak pasnih.

dieha said...

lia : tq lia..doakan akk yer..tgk xray td.risau....:(

dieha said...

ainul hayat:insyaAllah dik..akk akn jg diri..tq for ur concern dik...:)

linda said...

diha..moga cepat sembh ya..walaupn tak nampak luka,mmg linda terasa mcm sakit sgt.sabar ya.insyaallah semua akan ok :)

dieha said...

linda : tq linda...hope cpt sembuh..:)

Related Posts with Thumbnails