Thursday, February 3, 2011

virus......

STOP : c000021a [Fatal System Error] the windows logon process system process terminated unexpectedly with a status of 0x0000034 (0x00000000 0x00000000)






mesti pelik kan??? tetiba letak picture ntah apa-apa nih...
tgh tension memikirkan problem ni...tak sangka selama guna laptop ni..saye masih jahil....rupanya baru saye sedar..banyak yang perlu saye pelajari..tapi saye hanya tahu basic aje..lebey dari itu..mmg down....huhu..


berlaku tengahari semalam..time tu baru aje sudah memasak..bila dah sudah memasak must nak duduk depan lappy...sambil tgh update blog...sambil tengok email..wah...macam hairan pulak bila saye terima satu email SUB:POS EXPRESS PARCEL NB12405...dalam hati....(aku ada order barang ke??..) email yg di hantar berbunyi camni : dalam bhs melayu yer..saye ada menerima parcel..tapi tak di beritahu dari mana..alamat yg di beri salah..jadi mereke minta saye ke kaunter pejabat pos untuk kutipan barang..


tanpa fikir apa-apa..saye terus buka....damn!!!!..abis...semua hilang...data-data penting saye..picture kenangan saye bersama husband tersayang..picture saidatul sejak di lahirkan..video....semua hilang...rasa nak nangis..macam blurr seketika..tetiba pulak...dia scanning sendiri..then...PUP.....terus padam...bila on balik....



macam ni lah kuarnya...nak suruh shutdown...dah tak boley buat apa..



actually pemberian dari incik nizam...:(

incik nizam..maafkan ma ye..tak terniat pun nak rosakkan lappy nih..
i swear...unsuspected that's matter akn jadi camni..
kalau masa boley di putarkan balik..
saye sumpah tak akan buka...tak akan buka...
benci...tension...



hopefully back to normal nnt after hantar ke kedai computer..ada jugak yg share di wall FB...pas jadi camtu.mmg dah tak boley on..adoila..sedeynya..ada sape-sape yang pernah jadi macam situasi saye..please share..how to solve..



nasib ada lappy lain..guna yang ada..and remember madihah..dont open benda yang pelik-pelik...yang tiba-tiba dtg dlm email kita..pesanan dari adik saye...ok..ok..tak buat dah...


jomla layan picture budak kecik nih..release tension kejap kan...Allah nak menguji..asyik ber facebook aje..dia bg cubaan camni..so..coolkan hati..istighfar banyak-banyak...




wajah yang selalu menceriakan hati ibu dan atta..
ibu sayang saidatul...mmuahsss...





ibu pun nak inter frame jugak..
at tesco..
baju zariya muslimah..online..nak promote dkt kengkawan..
kain yg sedap di pakai..tak tebal..cotton..sejuk aje..cari beliau through facebook ye..
Faizah Nasa







budak kecik ni suka capture picture sendiri tau..
sometime leh pulak rakam video diri sendiri..
ala..dah hilang semua tu....VIRUS jahat kacau....uwa............






nasib ada budak kecik nih...
buat ibu tersenyum...
buat ibu cool balik...
I LOVE YOU SO MUCH.....







bye semua..nak bersiap ke alor setar..ada kenduri..
today is makan time...ada 4 kenduri tu..haha....guarantee berkilo-kilo naik..tak apa..bukan senang nak ada kenduri kan...lagipun cek ngidam nak makan nasi minyak...?????






assalammualaikum..........

4 comments:

Lia said...

sabar laye akak... skrg ni mcm2 virus dok ada.. (",)

dieha said...

lia : tu la lia..sedey sgt ni..ssh hati...

linda said...

laptop dh ok ka?biasa la dieha,kalau tak kena cara tu dia mai kot cara lain.kita on9 selalu pn kena rajin scan virus jugak :) sabar ya..
amboi sakannya kenduri sampai 4.sedapnya..nak itot! haha =)

dieha said...

linda : laptop belum d repair lg..esok lusa baru nk antar..diha pakai yg lama dulu.virus ni bhy linda.ada stgh yg dah xboley on..bukan trojan biasa..hope repair okla..hehe..ala..dah balik kenduri la..siap tapau..:)

Related Posts with Thumbnails