Sunday, February 13, 2011

mari menabung....


dah dua hari tak update blog....
bila time weekend rasa malas..sebab time tu la nak keluar..nak jalan-jalan..:)

hari ni mood blog datang balik...
insyaAllah dengan perasaan yg penuh dgn semangat...
cewahh..poyos la...


hari ni jugak...
macam-macam berlaku...
(ala...apa melalut nih...madihah...please..entry apa di atas tu..)
hehe...ala..nak citer ckit aje..
ok tak??


ok..sambung...
perkara 1st : pagi-pagi nak sidai kain, bila nak keluar sidai kain must kena kunci pintu..
pintu pulak sliding door....klu tak kunci...maknanya saidatul akn buka..
so macam biasa saye kunci..
guna kunci pendua yg baru saye buat hari tu..
masa nak kunci sgt mudah..abis je jemur kain...nak masuk rumah..tetiba tak boley buka pintu..

Allah...camne nih...
hampir stgh jam saidatul terkurung..
but syukur sgt last boley bukak..
time tu ibu rasa cuak....
tapi anak ibu...amboi selamba dok gelak tengok BARNEY...tapi nasibla....hehe..


perkara ke2: ibu nak basuh cloth diaper (CD)...
sbb saidatul baru sudah berak..
sekarang ibu dah start ajar saidatul and bawa saidatul basuh berak dalam jamban..
masa ibu tgh syiok basuh CD saidatul yg di penuhi dgn berak
budak kecik ni pun nak membantu..siap tlg pggkan paip..
hehe..seronok tgk dia membantu..
dah boley jadi anak dara ni..
ibu sgt sayang saidatul..
atta....must atta happy dengar kan???



haha...dua perkara je..takder lebey-lebey...
saje impost lebey-lebey..
okay-okay berbalik pada story ye..


actually nk bercerita ttg budak kecik nih..
saye and hubby dah start ajar si kecik ni menabung...
kena ajarkan..kalu tidak bila besar ssh jugak..
takut jadi pemboros macam ibunya..:)


Alhamdulillah dah buka dua akaun utk saidatul..
TABUNG HAJI & AMANAH SAHAM WAWASAN..
untuk masa depan saidatul..
hope bila dah besar saidatul akan teruskan menabung..


sekarang saidatul dah ada tabung sendiri..
tapi share dengan atta..hehe..
hope sebelum atta balik..
tabung tu akn penuh...







tabung saidatul & atta....
actually atta punya....







wah...clever gal..
pandai letak coin sendiri..
gud gal....









bila dah besar kena menabung tau..






hehe..kami purple...
time go to tesco....

hehe..macam ungunya cinta pulak...







jom layan video nih..
budak kecik tengah simpan duit dalam tabung...





video






have a nice day...
jom pakat-pakat beriadah...






asslammualaikum...


4 comments:

siti norlaili yusof said...

alahai,comelnye saidatul dengan tabungnya..bagus..kecik2 dah belajar menabung. simpan duit banyak2 ye.. :)

dieha said...

laili : hehe..tabung tu momok..hope saidatul pun momok camtu...hehe.insyaAllah hope minat dia menabung smp ke tua..

Lia said...

nasib baik le saidatul tak nangis klu tak lg cuak kan.. gud girl saidatul.. hee

dieha said...

lia : hehe..alhamdulillah Allah pelihara..ibu dah takut..hehe..

Related Posts with Thumbnails