Thursday, July 21, 2011

jangan sedey ye...


Alhamdulillah..kami dah sampai ke Kedah...
now...at home sweet home..;)

rindu rumah sewa taman dahlia indah nih...
dah masuk setahun lebey kami tinggal di sini...
insyaAllah tahun depan dah boley masuk rumah baru....yahoo....syukur....:)


kami bertolak dari Kuala Lumpur lebey kurang 12.30pm...
sampai ke Kedah dalam pukul 5pm...
bertukar driver...sebab incik nizam mengantuk...sian sayang..letey kan...
nasib ada dua driver....
saidatul behave dalam kete...boley pulak duduk seat belakang sambing mewarna..nasib ada umpan untuk si kecik tu..


time nak bertolak ke sini...
attama(tok perempuan) dah start menangis...
sedey pulak tengok..ye la..bukan selalu nak jumpa cucu...berbulan baru balik ke KL..
no worries mummy...middle of ramadhan kami balik semula ke sana..
jangan sedey ye...
kita akan selalu calling....:)

sehari sebelum balik MIL buat vadey...
buat adik MAIZA ....ini lah betuk vadai comey tu..








nak bagi sedap letak cili kering...
letak bawang besar yang di potong dadu...
cili padi / cili besar...


boley di makan dengan kuah apa pun..janji kenyang..hehe...

thanks my MIL..
make it vadai for us...;)







hari ini mummy tapau kan rempah yang di mesin dengan cili yang di mesin..
untuk pengetahuan semua...rempah ni bukan rempah biasa yang ada di kedai-kedai or shopping complek..
adunan rempah memang dari hasil air tangan my MIL..

silap saye tak belajar..
tak tahu bahan apa yang di guna kan....
rempah ni boley di masak utk semua masakan...

thanks mummy...
sayang menantu ni...hehe...
incik nizam.......sila gelakkan saye ye.......








rempah and serbuk cili...








budak kecik tengah khusyuk menulis...
sekarang benda yang saidatul suka..
menulis,mewarna versi saidatul la..

okayla kan..janji jangan conteng dinding....








malam before balik ke Kedah...
kami sempat ke jalan TAR masjid india...
ada barang yang nak di shopping....
ada barang yang adik-adik pesan....

so..kami jenjalan ke sana..sampai kul 10pm...
syiok gak jalan bertiga..tanpa gangguan..
sudah shopping...tetiba lapar pulak...

ada warung mamak area tu..
orang ramai...so kami terjah ke sana...
selalunya warung-warung yang sedap dari restoran besar-besar..
price pun chip and makanan pun banyak..kan....kan...






tosei masala....
yummy....memang sedap...
sape yang suka makan tosei...akan tahu nikmat kesedapannya kan...
before kawin dengan incik nizam....
saye adalah penggemar masakan mamak..:)









bihun goreng mamak....
banyak kan.....sedap....










air kami bertiga...
plain water...
limau suam....
milo ice......










untuk saidatul ibu and atta tak order pun..
just share...
saidatul suka sangat makan tosei..
sampai tenganga mulut la..hehe...










mereka berdua sangat close...
ibu suka...sebab saidatul happy selalu...


Alhamdulillah..cuti incik nizam masih panjang..
due sampai 28 october....memang syiok abis....
raya sakan...insyaAllah 6 november incik nizam di darat jugak....i hope so....;)





sudah 4.06am...
bye..bye....:)






6 comments:

Ainul Hayat said...

Wah...seronoknya dapat keluar bertiga macam ni kan kak Diha? HEHEHE....makin bijak saidatul skrg ni. Bestnye asben akak coti lama....dapat raye sesame...best2

Lia said...

vadey sudah kuar.. sedapp tuu..hihii

dieha said...

ainul hayat : hehe..tu la ainul..syiok sgt2..hehe..

dieha said...

lia : haha...vadai dari cheras KL punya..

Si kOtAk HaTi said...

ssh x akak nk sesuaikan diri bila suami kat laut??
sy ade kwn ngn officer jugak..
selesa dgn die..tapi, bile difikir-fikir, nanti kne tinggal mase die belayar...sy jadi x sanggup pulak..=(

dieha said...

si kotak hati : nak kata susah tak jugak..nak kata senang tak jugak..akk bercinta dari zaman study..time tu abg dah start belayar..ms study rasa kuat smgt sbb di kelilingi kwn2..bila masuk alam perkahwinan automatik terus berubah.

ms 1st kawin mmg rasa sedey..tp kita ingat satu je..dia keje mencari rezeki.kita di darat doakan dia slmt dan jauh dari perkara yg xbaik..

sedey sekejap je..lama2 adik akn rs okay..no worries la..bila ada anak lagi tak rasa sunyi n sedey..sbb ada anak di sisi..:)

Related Posts with Thumbnails