Saturday, July 16, 2011

hotel renaissance..





already at home sweet home cheras...:)
rasa lega dapat balik rumah...
stay di hotel rasa duduk macam dalam ais..sejuk giler....

kami bermalam di hotel renaissance selama tiga hari dua malam..
MISC ada buat SEMINAR OFFICERS FOCUSED SEMINAR (LNG)...
Alhamdulillah hari ni dah selesai dan saye boley balik dengan hati yang senang dan tenang...

jadual seminar sangat padat..
start dalam 8.30am...habis dalam pukul 10.30/11.30pm..depend for situation..
banyak perkara yang di sentuh dalam seminar tersebut...


aktiviti untuk family tak ada memandangkan schedule seminar terlalu padat..
jadi ibu and saidatul buat aktiviti sendiri..
ibu layan facebook...saidatul layan barney...bawa saidatul mandi pool..itu pun kejap aje...
at least dapat jugak dia mandi...


actual price bilik yang kami stay around RM 5++...tapi bila dah dapat buat seminar di sana..rate was reduce..dapat lebey kurang RM295..if not my mistaken..huhu...dah di sponsor..rugi kalau tak datang..
bukan pernah stay dengan price camtu..hehe..(memang jakun madihah nih..,kejap lagi ada la orang nak cakap saye ni hulu...)aiman tak kisah pun..huhu..








dah sampai bilik....
apa lagi...
dua beranak terus rasmi dulu..:)







room 429...
berhadapan dengan pool...
boley sekodeng lagi...
ada hitam,ada putih melepak and ada sawo matang..
comey-comey belaka...









haip...haip..dua beranak ni duk sekodeng apa tu...:)
takleh berenggang sungguh..
tapi saidatul ada mood jugak....









bekal yang di bawa dari rumah..
bukan untuk saidatul sahaja...untuk ibu and atta pun ada...
ada 2/3 barang dari hotel punya..
tapi charge mak aii..berdouble-double..










air kotak sadaitul..
air kotak ibu and atta..
vitagen pun ada...
semuanya dari rumah...

kalau perati betoi-betoi ada minuman keras..
bahaya kan kalau iman sape-sape tak kuat...








carlsberg pun ada no..
mahal dari minuman lain..ceh...









syiok tido ini budak kecik...
kena aircond syahdu ja....
ibu takut saidatul demam..sebab tu selimut habis...
tapi budak kecik ni marah ibu balik..taknak selimut langsung..
amboi...macam kuatla konon....










nak mandi pool di luar kena ada peneman..
kalau ikut hati ibu...nak je terjun masuk jugak...
memandangkan keadaan ibu yang darurat...
terpaksa ibu bawa saidatul berendam dalam bath tab dalam toilet....
sorry sayang..next time ye...










first day...nak pegi dinner...
menu boley tahan...
tapi yang tak tahan menu hotel sama je...
hehe...3 days makan di sana..
rasa nak muntah pun ada...
sedap tu dah sedap tapi tak tahu kenapa...hehe..











picture last day...
dah abis seminar...
anak-anak kak effie
qiestina and syaima..
time lunch before check out...











kak effie with me...
perjumpaan for 2nd date....hehe....
at least kali ni boley borak panjang....
thanks kak effie...syiok jumpa akak..sporting abis..hehe...













dah close pun...
mula-mula jumpa di bilik tadi..
saidatul jual mahal sungguh...
qies and syaima tackle...
lastly dah jadi bff....:)


depan lobby....time to go..
have a great holiday....:)










kak effie kurus aje...
madihah macam orang ngandung pun ada...
salah baju or salah si pemakainya...:)
renung-renungkan lah....









time dah pun menunjukkan pukul 3.00 tepat..
menguap dah banyak kali..
ngantuk tahap cipan...
bye-bye ..saye tido dulu....


good nite and sweet dream...:)


8 comments:

linda said...

amboi diha..rajin update blog pagi2 buta huhuhu..senang no,takdak gangguan :)

Lia said...

selesai sudah ye seminar tu.. saidatul dah tak leh renggang dgn atta dia ye.. hehe

dieha said...

linda : hehe..mmg xder gangguan..sangat heaven..huhu..

dieha said...

lia : hehe..mmg xleh nak berenggang..atta balik lmbt..muka monyok...akk balik kedah khamis ni..yuhuu...

Anonymous said...

diha...suka pic tu..lain lkali kita dating lagi ye...
- effie

dieha said...

kak effie : orite kak..insyaAllah kita jumpa lagi..

myza said...

wah dpt jmpa kak effie lg..sonotnye..tp x bestnya ada arak plak dlm bilik tu yer,huhuhu

dieha said...

myza:hehe..mai..hotel famous dik..camne pun redha je la..nasib bw bekal byk dr umah..xla rs ralat..nk beli dlm hotel pun kena fikir byk kali..mhl gila..hehe

Related Posts with Thumbnails