Sunday, July 3, 2011

(" ,)home sweet home(" ,)


salam sayang buat semua..

Alhamdulillah..penantian kami dah berakhir..berakhir apabila incik nizam dah ada di depan mata...ada di sebelah sayer..huhu...senyum galak terus..

terima kasih buat sahabat-sahabat yang wish...
macam-macam yang di usik..tapi saye suka...huhu..

Alhamdulillah..dapat mengambil incik nizam di airport penang...
sayer tak berseorangan..di temani adik-adik yang ingin turut serta menyambut abang ipar kesayangan mereka..
thanks kerana sudi menemani kakak kalian...

jalan highway pun tak jam...memang drive pun seronok je...excited dalam hati nak berjumpa dengan hubby/atta tercinta..:)


incik nizam selamat sampai ke pangkuan kami pada pukul 7.30pm....
takder banyak perubahan pada si dia..kekal kecomelannya..huhu..:)..(ngada-ngada dak aku..hangpa ada ka..??)...


happy sangat bila dapat lihat muka insan tersayang di depan mata..
rasanya semua orang camtu kan....
dan rasa saye...kita-kita yang bergelar wife and anak-anak seafarer's sangat beruntung kan..
walau berjauhan.. kasih sayang antara satu sama lain..tidak pernah pudar..
rasa kekuatan cinta dan kehangatan cinta tetap terasa...insyaAllah..kita pasti kuat untuk mengatasi perkara negative yang selalu bermain di minda orang luar..terutama manusia-manusia yang selalu berada di darat.."bila bercakap wajib pandang-pandang..jangan terus menghukum kami yang bergelar wife seafarer's...
kami juga ada perasaan...apa salahnya mendoakan kebahagiaan kami....
usah perburukan dan perbesarkan cerita..
bila bercakap/menuduh..lihat diri dan ubah diri sendiri dahulu..itu yang terbaik...;)


wah..sudah melencong ke lain plak...
kembali kepada tajuk utama kita ye..

before ke airport..
maklang punya keje...tapi ibu suka..sangat cute..hope bila dah besar akan kekal seperti ini..
tecik-tecik camni lehla bagi seksi-seksi..pasni no wayyyyy...okay...:)








bakal menjadi doctor / ustazah saidatul...
itu impian ibu dan atta...
ibu and atta sentiasa mendoakan...








hehe...alim sekejap..
pastu terus buka bila ibu tak bagi handfhone...hehe..










dah menjangkau usia setahun sepuluh bulan..
another two months...
saidatul dah nak dua tahun...
masa berlalu begitu pantas...
ibu rindukan baby saidatul...









tiba di airport...
menunggu punya menunggu...
kami berlima gedik-gedik kejap..
orang pun ramai.....tapi takla macam sardin busuk...masih boley bernyawa...:)
banyak sungguh foreigner..macam dah pergi obersea pulak...hehe..











monyok je muka....
baru bangun tido...mood belum okay lagi...:)










budak kerempeng...
kuat makan tapi badan tetap kering je...hehe....












my sibling...
forever and ever...
thanks sudi jaga kakak and saidatul ketika abg zam belayar jauh..
budi baik adik-adik tak dapat kak balas..
leh balas dengan belanja okayla..hehe...










jeng...jeng...
tunggu punya tunggu...
kami bersatu kembali...
syukur pada Mu ya Allah..kerana kami masih di pertemukan...









adoi lengan ibu..gedabak kan..
jangan di tenung lama-lama...
nanti buta mata..hehe...







Alhamdulillah..kami gerak balik ke sungai petani pada pukul 8 lebey..
tiba di sana around 9pm...tak silap saye..dah lupa sebab tak tengok jam..hehe..


before sampai rumah kami pekena sate , nasi ayam berempah and char kuehtiow..yummy....
incik nizam yang belanja..terima kasih sayang...:)






saidatul dah okay dengan atta..
mula jumpa tadi..takut..pandang macam tak nak pandang je....
sampai di kedai makan..sengih dari jauh then baru mahu di dukung..
syukur..anak atta masih kenal atta..



love both of you...
esok jenjalan kawasan sungai petani..
settle apa yang belum settle..
hope di permudahkan...




gud nite and ma'asalamah...



8 comments:

Ummi said...

tumpang hepi...tingginye asbennn..hihi

Lia said...

yeaaayyy..saat paling best sekali bila sambut kat airport kan.. heheee.. shomel saidatul bertudung ye...^___^

dieha said...

ummi : hehe..ikin xpernah tengok picture seblm ni ke?hehe..memang tinggi dik..191cm..bygkan..akk 159cm shj..pendeknya saye..hehe..

dieha said...

lia : horayy...:)keje maklang dia pakaikan tudung tu...:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

Salam kenal & salah ziarah....akak pun tumpang hepi dgn kepulangan suami dieha...semoga lepas ni rumahtangga akan lebih bermakna lagi hendaknye, ditambah dgn penyeri hidup yg comel....ada masa singgah2 lah ke blog akak pulak yer...boleh tgk2 stok kain pasang disane....mekasih....

Mama Qiestina said...

yeah polok2 modeee on the air!!!

dieha said...

rafflesia merah : tq akk sudi jenguk blog diha..insyaAllah diha akn jenguk blog akk..;)

dieha said...

mama qiestina :hehe..mood boley buat yang ke dua..kuang..kuang..:)

Related Posts with Thumbnails