Monday, January 24, 2011

makan banyak-banyak ye sayang...






Assalammualaikum...



dah lunch ke semuanya???dah pukul 2lebey skrg nih.ibu belum makan lagi..tapi saidatul udah makan..gud job sayang..cepat besar tau...


skrg ni saidatul dah start kerap makan berbanding sebelum ni..
sebelum ini..agak memilih..tapi sayur ijau,carrot,ikan..tak akan di tolaknya..kecuali telur..
pelik jugak..sampai skrg susah dia nak makan telur..itu pun kena pujuk-pujuk baru mahu..
sedangkan ibu dan atta kuat makan telur..(sehari bkn 10 bijik tau..sehari 1 bijik je..kdg tak makan pun)



takapalah sayang...janji anak ibu mahu makan ye..

hari ini ibu buatkan saidatul bihun sup...sekali ibu pun makan saidatul punya..
malas sudah nak masak nasi..jadi kita diet ye hari ni....


atta..saidatul makan banyak hari ni..satu mangkuk utk dia sorang..
tapi satu mangkuk bukan penuh ye kawan-kawan...separuh je..utk budak-budak kan...
petang ni kita makan lagi ye...





bihun sup + is ayam + fish ball + carrot + bwg putih + sayor..(semuanya penuh dgn zat-zat)


bila ibu nengok saidatul makan..rasa puas hati..sbb saidatul berulang kali datang kepada ibu..asyik sebut..na..na..(nak).buka mulut luas-luas pulak tu....
dengan muka tersengih..
ibu seronok sbb saidatul suka makan apa yg ibu masak....
saidatul hargai apa yg ibu masak...macam atta..tak pernah merungut..atta makan je apa yg ibu masakkan even tak sedap sebenarnya...hehe..







senyum riang anak ibu..udah kenyang ye...licin..
semuanya dia makan..suka sggh dgn sup..
cepat-cepat besar ye....sok ibu bawa utk injection ye..





muka bangun tido..
senyum camni selalu yer..
tamau naughty2....





ibu suka tengok saidatul camni..
atta pun lagi suka...
rindu kami berdua tak atta...

lagi dua hari kita leh calling-calling yer..















okay...turn ibu pulak nak makan..
budak kecik ni tgh tido...
ibu leh makan dgn tenang...





assalammualaikum............

6 comments:

.ArianiAizat. said...

comelnyaaaaa saidatul!
tambahtambah diye pakai baju hard rock cafe!
sangat cute ^____^

seronok kan akak tengok deorg makan dengan semangat =)

dieha said...

arianiaizat: hehe..tq unty nani..br 1st time pakai..sbb sblm ni atta beli besar.ni dah muat..okay ckit..

betul nani,tgk diaorg lalu makan rasa lega..klu tidak risau sgt2..sok nk bw dia cucuk pnuemococal..

:: noremy anak rahmat :: said...

akk...

nor tag akk..

click link ni --> http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/01/bercite-tentang-noremys-world.html

dieha said...

ok nor..akk br tgk dlm blog..nnt akk jawab erk..hehe..akk kena taip balik erk soalan2 tu?

zul said...

comelnye anak akak tu, senyum jer hehehe

dieha said...

zul : tq uncle zul..hehe..

Related Posts with Thumbnails