Sunday, January 2, 2011

happy sailing sayang..






HAPPY NEW YEAR 2011....
harap tak terlambat utk saye mengucapkan selamat tahun baru buat semua kengkawan di luar sana...

selamat tinggal 2010..
apapun kenangan 2010 tak akan saye lupakan...
pahit manis..itulah lumrah hidup..lumrah dunia...
past is past..so..

2011..
azam saye...
moga menjadi hamba Allah yg sentiasa patuh pada perintahnya..terutama sekali..solat saye...
moga menjadi isteri yang taat, yg terbaik yg sentiasa di cintai oleh en.nizam...selamanya....
moga menjadi ibu yang terbaik buat saidatul dan juga..bakal adik-adiknya...
moga menjadi kakak yg baik buat adik-adik saye..(hani,ecah and udin)
moga menjadi menantu yang baik buat mummy and ayah mertua saye...

INSYAALLAH..itu yang saye azam and niatkan dalam hati..
moga di permudahkan...AMIN...









maaf terselit story lain tadi..memandangkan udah lama tak berblog....jadi saye tak nak lepaskan peluang untuk mengucapkannya...

en.nizam dah selamat terbang pada 31 december 2010..sedey kan??? ada hikmahnya..jadi saye harus redha...

so KAPAL PUTERI FIRUS SATU akan keluar port pada 01-01-2011 dengan azam baru..dengan matlamat baru...saye mendoakan en.nizam bersama yang lain di permudahkan..



buat suami tersayang...
tahniah di atas gelaran yang di sandang sekarang....
tahniah juga kerana dapat memikul amanah yang di beri..
ma and saidatul mendoakan moga pa di permudahkan..
jangan risau kami di sini...insyaAllah semuanya akan kembali normal..
begitu jua utk pa di sana..jaga kesihatan..itu penting..



ada hikmah pa kena naik kapal awal..
may be Allah permudahkan lagi rezeki kita...
jadi..bersabarla..untuk diri pa..dan juga untuk diri kami berdua..
even tak dapat sambut new year bersama..
kami tetap gembira..kerana kami tahu..atta juga turut bergembira di sana..


salam sayang..salam kasih dari kami..buat atta tercinta....





saye sempat menghantar en.nizam ke KLIA...kali ini..saidatul dah boley berjalan..first hantar dulu..saidatul baru nak start menapak...



jom kita layan picture-picture di bawah nih...nasib ada adik-adik saye yang menemani........






malam sebelum berangkat..budak kecik ni yg busy...
try tengok apa yang di buatnya dengan "balak" atta....









agaknya...dia tgh fikir..coklat ke biskut??? hehe...







gud gal saidatul..
bangun awal and ready nak antar atta ke KLIA...





we reach at KLIA sejam sebelum en.nizam masuk boarding...
tgh check in with his friends..







my sibling....( ecah , me and honey..)






three of us...
i will miss him..
i love him very much....







atta..take care urself di sana...
atta jangan risau....saidatul will be a gud daugther...
akan dengar cakap ibu...







bergambar before atta departure...






i love you so much...
thanks so much...
i will wait for you..

5 or 6 month...
hope i'm strong..
strong like you..






atta sayang saidatul sangat-sangat..
jauh di lubuk hati en.nizam..
beliau sgt-sgt sedey...sedey kembali berjauhan...

sape yang tak sedey kan??berpisah dengan anak isteri berbulan-bulan..
tapi apa boley buat..
tuntutan keje....amanah yang telah di berikan...
itu satu kewajipan...

ibadat dalam mencari rezeki....
Allah sentiasa merahmatinya....








borak apa la dua beranak tu....
hehe....







form left : me, my hubby, chief affandi ( senior my husband), kak nurul (his wife)...

sama-sama join..husband OJT with chief affandi...
gud luck en.nizam..
isterimu sentiasa mendoakan yang terbaik..






alolo..adik-adik bersalaman dengan abg ipar...





atta : chellam..ingat pesan atta ye..........
jaga ibu baik-baik.....
dengar cakap ibu yer..
tamau naughty-naughty..



saidatul : okay atta...tak yah risau la...
gi masuk cepat....
nanti flight terlepas...


hehe...best kan..kau dialog ni real..huhu..





"huhu..haha....pasni dah boley buli ibu...
semakan dapur..
semakan ruang tamu..
semakan bilik...
hehe.."


hehe..macam fikir sumthing je anak ibu nih...






bye-bye atta..take care tau...
kita jumpa bulan may or jun yer...
insyaAllah kami akn sentiasa follow up dengan atta...


jangan risau kami di sini..
kalau sakit demam..cepat-cepat kami akan pergi klinik..

tapi.......


kalau atta sakit..jangan lupa makan ubat...
doctor di kapal tak der..so...kena jaga kesihatan...
rehat secukupnya...




apapun kami sangat-sangat sayang atta....

we love you...mmuahsssssssssss..............





da........da..............


6 comments:

Deela Auliya said...

erk.. sedih lak.. :( adeh.. tetibe lak dila rase something.. feel so sad

dieha said...

deela : erm..kena terima camne pun deela..

ummi nia said...

sy tag akak dlm contest nie

http://umminia.blogspot.com/2011/01/contest-baby-muka-blur.html

dieha said...

tq fzh..akk try masuk nnt..okay??

Said Nizam said...

hi syg..terharu pa bc ayat2 ma..tp ayat2 itulah yg menjadi pengubat rindu..huh...br pa rs lega sket skrg...sejak naik kapal ni...rasa kuat gak homesick..rindu kt ma n saidatul....may be kali ni kita ada byk ms terluang dan jalan merata tmpat..insyaallah pa akn wat keje dgn elok...balik cepat n kita smbg cuti kita...yahoooo...tk cr tau...muahs for ma n baby..

Anonymous said...

kim salam pada nizam saya junior dia fazli dari batch dns 06 387. teringat time dulu kena buli ngn senior. tp best..

Related Posts with Thumbnails