Thursday, October 21, 2010

terima kasih sayang....




wow....hari ini..paling lama dapat bergayut dgn en.suami...beliau berada di Japan..pukul 2am dapat bercalling-calling..wat saidatul...maaf sayang ibu...sok pagi-pagi leh ckp dgn atta lagi kan??hehe....

bila tanya en.suami...ada byk credit ke tu??he said...dlm 5rts ++ minute..huhu..syioknye.....bukan senangkan nak gayut camnih..pasnih dah tak gayut kot...


insyaAllah en.suami akn smp ke bintulu pada 27 haribulan ini....kapal anchor smp 29october..then that day jugak..kapal akan keluar ke japan balik...estimate dalam 13 November akan smp bintulu...hehe..kalau ada rezeki...tarikh tu jugak en.suami akan sign off...genapla sudah four month...huhu...sabarnya madihah menunggu..takper..kalau tak dapat balik jugak..kami akan sentiasa menunggu pa..kami sayang pa....terima kasih laling for calling and top up kan bekalan kasih sayang sayang utk kami..



time en.suami call...en.suami ada ckp rindukan masakan saye...specialnya kerana beliau sgt suka makan bihun buatan si isteri yg tak tahu masak nih..hehe...tapi saye sgt dan terlalu rindu masakan nasi beriyani en.suami..huhu..tak sabar tggu si dia balik..


pukul 11 lebey...last dapat main massage dgn en.suami..alhamdulillah..tak dapat tgk muka..dapat massage pun jadi la..hehe...itu pun dah sangat bersyukur..saidatul belum pandai menaip massage..tak per sayang..ibu wakilkan ye...



two eyes....saidiha forever....




i love you so much...till jannah....amin..



i love you..you love me..we're a happy family....




hehe...pic-pic kami bersama dah byk upload dlm blog..dah takder yg bertiga..so..just copy and paste je...




hari ni...byk activity bersama si anak dara saye...time memasak...dia yg byk tlg di dapur..tlg caranye la...hehe...nk tgk...meh layan pic di bawah nih..hehe...so cweet..memory saye bersama anak tecik saye..bila saye sibuk memasak..dia pun kalut msak jugak..tak yah bg byk brg..just 2 sudu and 2 bekas dah mencukupi...sambil memasak..sambil nyanyi lagu barney dengan dier..hehe..layan...




masak apa tu cayang???tersengih...dgn gigi belum tumbuh lagi..hehe..


alolo..nmpk pewutla cayang....




with her lovely Barney...


ish..ish...nak buka apa tu....bersungguh-sungguh nampak??



alhamdulillah siap jugak saye masak asam pedas ikan pari + sup ayam dgn sayo and telur dadar.hehe...maafkan saye wahai adik-adikku..asam pedas terlalu la pedas...kakakmu tidak tahu bagaimana utk mengubah tabiat makan pedas nih..haih..hehe...



sepetang kemudiannya..saye bw saidatul ke metro specialist sekali lagi..just utk follow up...alhamdulillah..tahap kesihatannya amat baik...tapi..saidatul ni agaknya fobia kot jumpa doctor...jumpa je doctor and nurse..terus nangis..sian syg ibu...


after met the doctor..terus cargas pergi ke umah nenek saidatul...saje saye ajak dia tidur di rumah saye..alhamdulillah nasib menyebelahi saye...he..he..orang tua-tua ni agk susah nak tido di rumah orang lain..mereka lebey selesa di rumah sendiri...


biasala..bila mak abah dah takder...grandma la yg ada satu-satunya ...sebelah arwah abah saye keduanya dah tak ada....jadi selagi ada grandma sblh mak..saye cuba manfaatkan..alhamdulillah dia dtg rumah pun happy je...bawa gi shopping...hehe..saidatul pun syg sgt dgn neneknya..



saidatul : nek...ada biskutla di tepi mulut nek..meh nk tlg buang....
nek : alolo..baiknya cicit nek...tima kacih cyg...


saidatul ngan nek baru sudah makan biskut kering....


moga menjadi anak solehah,ank yg bijak dan cerdik...


nyum..nyum...ibu..sedap oooo biskut nih...nak tak???




time nih...br masuk maghrib and dalam ms yg sama...saidatul br sudah mendengar azan...abis je lailahaillah...terus angkat doa....alhamdulillah...toyyib sayang ibu...



dah penat kan dengar saye berceloteh...hehe..time's up now...need to rest...tomorrow..nak merewang ke jusco bersama adik-adik tersayang.......jom...sape nak join???hehe...





nite...and assalammulaikum....

6 comments:

NURHANI (BABY) said...

hahahahah... anak buah ku yg cerdik

nieda said...

comel anak dara dgn barney..

oklah dpt ckp berjam2, sekurang2nya boleh lepaskn ridu

dieha said...

nurhani :..hehe..like father like daughter..like mother like daughter also..

dieha said...

nieda : tu la neida..alhamdulillah..even berjauhan..tp hubungan cara canggih skrg ni lebey mengeratkan..

myza said...

so sweet atta pos baju busuk..agak2 kalau ibu yg request atta pos x?hhehehe

dieha said...

maiza :hehe..klu ibu yg request..must atta antar kotak besar punya..hehe..bak kata atta..isteri di utamakan..anak didahulu kan..haha..leh ke camtu??

Related Posts with Thumbnails