Friday, October 29, 2010

the carnivall water park....




yuhooo....besh bkn main hari ni..mandi manda time panas terik sampai dah bertukar jadi udang bakar...hehe...

ish..ish..udang bakar ker????or dah jadi mcm vontot kuali..??

takderla....gurau je..takderla smp jd mcm kulit kuali tu...tp hampir-hampir la..yg pasti mmg tersangat beshla...atta...jgn jeles..hehe..tq bg permission....sayang atta..mmuahs....

bertolak dari rumah dkt pukul 11.30am sbb the carnival tu open kul 11am..naper tak buka awl erk?awl-awl sejuk ckit...tapi time we oll pegi pun takla panas terik..mendung ja hari ni...seronok ja main..tawaf satu carnival tu..hehe..dgn umah saye terlalu dekat...dalam 15minute je..tu la untungnya bila duduk dkt area town...macam-macam ado kan?ahaks...

time sampai sana..parking pun byk lagi..org pun tak ramai lagi..syiok tu...leh la gediks-gediks dgn adik-adik saye..kami pegi pun berempat je...saye,saidatul,cousin and 2org adik...eh..eh..lima orgla..silap kira plak..yg lain busy kot...takpela....next time yer...

price pun boleh thn...tak mahal...tak murah... per head for adult : 25rggt..utk child 2year above 19rggt..okayla dengan makan and minum...not bad la..yg pasti mainla smp puas-puas..but kul 7pm close...hehe..


atta...must pulun nk tengok picture-picture budak tecik tu kan.hehe..sabar ye..saye sdg upload...jap gi jamahla picture-picture tu yer............:-)..sampai kenyang tau....





haha...tgk picture ni...sampai je carnival terus sggh cari baju mandi saidatul...sbb cun sgt warna pink..ibu terus beli...harga RM10 shj...ok kan?????





baru je sampai....nasib ada tmpt duduk kosong lagi....
tgk tu...botol air pun nak letak sama-sama...sayang sggh makda ngan saidatul....




time warm up..hehe..letak kaki dulu....
*saidatul : ibu leh saidatul mandi....*
*ibu : boleh sayang..tapi kena jaga diri tau..tamau main jauh-jauh..dekat-dekat je..*




meh tgk di bawah ni....preview di sebalik apa yg ada di carnival...mmg syiok..even takla besar mcm Lost World,Bukit Tambun...tp serius..mmg syiok..sbb 1st time saye sampai...padahal dkt je dgn rumah..hehe..teruk kan???
eh...nmpk jugak saidatul ye...nyibukla ank ibu nih...




tmpt mkn jgn risau..semua ado...harga pun standard la..kan???



pelampung semua termasuk dalam price...RM25...



ni besh...tp kanak-kanak shj...












time dah dekat nak balik ada game plak...
di kelola oleh org mexico..tp mmg pandai ckp melayu...



yg ni paling besh.tp sayang kena pakai tight...ampunla..sampai mati saye tak akan pakai tight tu...melainkan duduk dlm rumah..hehe..tak elokla..nmpk mcm-mcm nnt...kaum hawa fhm kan????



hehe...satu lagi picture mmg tak leh tahan...pelik tapi benar...haha..tapi saye tak kisah..tetap nak masuk jugak..bertudung kan satu kawajipan yg di tuntut dalam islam....




hehe....tengok....not allowed adalah side saye...hanya t-shirt yg allowed...hehe..
tp alhamdulillah saye dgn adik bermain dari kami pergi sampai balik..no restriction... apa punya *turrr*....kan??tp still beshla di sini..hehe...




tadaaaa...budak kecik yg comey..hehe..panas tu..tgkla muka berkerut je....



sonok tak kira...tp 1st tu saidatul mcm kekok ckit....hehe..




ibu......leteyla....nak susu...hehe..serius...dia letey sbb belum susu lagi..ibu dok gedikss tak abis-abis lagi..cian anak ibu...so sorry sayang...



ibu wif saidatul..tgh lunch...tgk tu makda...lapo la tu....



alolo..anak ibu...nk mkn jugak yer...sedap tak??nasi goweng kosong je..xperla..isi pewut yeah....




ha.....dah kenyang tu..tgk tu...senyum je...alhamdulillah...



hehe...makda nmpk mcm gangster plak..hehe...




alolo..sayang ibu....tomey sggh...mcm perempuan melayu terakhir plak...anak atta sgghla...



smile....



paksu yg lebey-lebey plak..hehe....






peace.....haha..must pakat boring..asyik ngadap muka 2 org minah nih..hehe..nk wat camne...kan..





makda(wafa amani) yg cute...smart gal tau...







ha....dah tido pun..now time dah bersiap nak balik..dah lotey sgt-sgt..biasala...main air...pastu makan plak terus je jadi cepat ngantuk..





luar carnival....saidatul wif ibu....






with my young bro,cousin n my daughter....





and last............




*THANK YOU....HOPE YOU ALL ENJOY WITH MY BLOG....HEHE*

PLEASE VISIT MY BLOG AGAIN..




okay...panjang plak kan cite..bukan pnjg cite actually tp byk dgn picture je...nak buat camne kan..tgh seronok main tghri tadi...en.suami call...tanya watpe...saye cakapla tgh nk mandi.....nak main dgn saidatul..terus en.suami pesan jgn lupa update blog utk hari ni..en.suami...en.suami....saye tahu...awk kangan bangat dengan kami berdua..sabar yer..nanti kita pegi jalan-jalan cari makan sama-sama yer...

lap you bery strong tau...



wat kengkawan di luar..kalau dtg kedah...singgahla ke carnival nih..best.tak rugi....bawa anak-anak lagi diaorg enjoy...budak-budak kan suka air..hehe....


berbaloi-baloila datang..tak rugi and tak akn nyesal..pesanan dari penaja tau..


okay...nite all..time to sleep....



salam......................

6 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

mcm lost world kt tambun gak kan...kalo gie sana,akk xyah pki tight pun nk naik gelongsor air tu...time nor gie,nor pki suar slack gak...hihihihihihi

dieha said...

noremy : tu la...hampeh betoi..kak pernah g lost world....boleh je kan..hehe...di sini smp ada area yg xboleh pakai tudung..tp kami tetap pakai jugak..xder org hlg pun..hehe

myza said...

ala shian saida penat yer main air+kenyang..hehehhe..suka nengok aksi2 ank atta+ibu madiha ni..rm25 sklai dgn plampung? ok jgk eh.kalau kt laketown tu,masuk byr,dlm plmpung sewa hrga lain plak

aznia said...

alololo..ibu ngn aida dah sama bambam dah..hihi. seronok tgk akak n saida hepy..

dieha said...

maiza : hehe..suke ye untie maiza..tq untie..a'ah..include dgn pelampung.tu la..price okla..pastu termasuk dgn mkn.minum...hehe..nnt dook sp kite gi ye..

dieha said...

aznia : hehe...tu la..anak dgn ibu dan sama bam-bam..tq yayang..bertambah happy sbb atta dah nak balik..yuhuuuu..

Related Posts with Thumbnails