Friday, October 15, 2010

3hari 3malam......

assalammualaikum semua...


hehe..must tak sabar nak tgk apa update terkini kan??

atta and kengkawan must merindui saye and saidatul..hehe...(angkat bontot sendiri..)

terima kasih kerana sudi melawat blog saye yg tak seberapa nih..rasa seronok krn story mory indah dapat di kongsi bersama kalian...


maafkan saye sbb dah lama tak mengupdatekan blog...rasa tak bersemangat...tp alhamdulillah hari ini saye cuba sedayanya utk tidak menghampakan harapan en.suami dan shbt-shbt..(en.suami tak nak saye letakkan pic-pic anak beliau yg tgh sakit..tp saye nak mengabadikan moment ini..biar anak saye tahu...ibu and atta sangat-sangat sayang padanya...)


rasa dah empat hari tak mengupdate blog...teramat sibuk mengalahkan PM..hehe..iyerla..nama pun ibu...bila anak sakit..dah mula jd gelabah.risau jd macam-macam..en.hubby jauh dari saye.sbb itu saye memerlukan kekuatan utk diri sendiri...saye rasa kalian begitu juga kan???


saidatul demam since 7hb lagi..hari berikutnya suhu pnsnya..adakala turun naik..buat hati jd tak keruan..dah pergi two times ke klinik but her condition still same..dgn batuk..selsema..sehari sebelum admit..okay je dia main..tp pepagi 12hb..suhu dah meningkat balik ke 39..sbb itu saye decide ke hospital pakar terus..utk rawatan lebey lanjut..


di hati mmg terfikir pasti ank kena admit..sggh tekaan saye benar....kami smp ke hospital dah pukul 8..wait doc kul9..after check semua..doc perlu tahan saidatul coz batuk dier tak berapa elok..bila dgr anak kena admit..risau sgt di hati..first time jd camni..rasa mcm nk jd gila..rasa mcm anak dah teruk..doc said..suhu demam okay.may be ada virus lain..huh...(thanks maklang sudi temankan ibu and saidatul)


pas dah check in..alhamdulillah nasib tak kena drip air dlm bdan dier..saye mmg tak suka kalu anak di ejection macam tu..sian dier..tak tahu kenapa..kene cucuk merata.cukupla suntikan bulanan sebelum ni..

tetiba telefon berdering..mmg tak sangka time tu husband dah smp bintulu..sebak sangat bila dengar suara dier..walaupun en.suami jauh..tapi rasa dia ada dekat dgn saye ketika saye sgt memerlukan dier..bila jwb je call terus nangis...he ask me..why sayang??sayer terus menangis..risaukan anak even anak okay..tapi tak boleh terima sbb dia di thn dalam wad..huh..


abis je story..en.suami pun rasa sedikit down..dia sedey.(menangis tak???hehe..try ask him..jgn marah ye laling..)..iyerla..anak kesayangan dlm ward..risau sggh dier..setiap waktu must call tanya perkembangan camne..actually en.suami nak balik..tp saye cakapkan kepadanya..tak payahla..lagipun jauh...then insyaAllah she will be fine..

Alhamdulillah..pas check detail..doc told me..no suspect influenza...all negative..thanks GOD..rasa lega hati ni..just kena duduk smp 3hari ni sbb nk cairkan kahak dier..takut jadi asma..so kena nebulizer..tak sakit just cairkan kahak...3hari juga full aktiviti dier..kul9 am doc dtg check,after that kena bawa gi psychotherapy utk tepuk-tepuk badannya..utk memudahkan pengaliran kahak berjalan..ada satu masa dia tak nak benda-benda tu..sampai nangis-nangis..so terpaksa kena sedut..kesian anak ibu...klu ibu boleh amik sakit saidatul..dah lama ibu ambil sayang..tapi Allah yg berkuasa..ibu kena redha..



setiap hari kena makan ubat..benci betul..kecik-kecik kena makan ubat kan??tapi sayang nak sembuh cepatkan..


alhamdulillah 14 hb dapat admit dari wad...rasa lega sangat..hehe...bukan apa..bila duduk ward dengan umah.byk bezanya..takder privacy..even dapat bilik luas (deluxe room pun)...tv sorang satu..just two patient je dlm tu..tp saye lebey suka duduk di rumah..sbb bukan 24jam kena aircond,mandi takla rasa terketar-ketar,tak payah pakai tudung kaalu duduk dlm rumah..di sana.24jam harus lekat tudung..byk sangat visitor..hehe..alhamdulillah dapat balik my home sweet home..saidatul pun happy je bila dapat balik..bila tgk rumah..rasa tenang..even berselerak..haha...


now we at home...dapat golek-golek sama-sama..en.suami pula dah sailing ke japan..26hb br dapat khabar berita..tapi nasib ada AMOS..so perkembangan tetap en.suami tahu..


pa..dont worry ye..anak kesayangan pa..dah makin aktif..dah boleh berjalan,mengomel mcm selalu...dah boleh menari,gelak mcm selalu..pa keje elok-elok tau..tamau cedey-cedey dah ye....thanks so much pa..ada di sisi ma(through by fhone) ketika ma sgt memerlukan pa...naluri hati kita ada byk persamaan..pa merasai apa yg ma rasai..thanks so much..i love you forever.........



mesti kalian semua merindui keletah saidatul kan??ada beberapa pic yg saye snap utk tatapan en.suami dan teman-teman semua...jenguk-jengukla di bawah ye...








hari sebelum kena admit...suhu makin tinggi..dia lembik je..tak seaktif seperti selalu..





see..........muka macam cuak je kan??tempat baru..tu pulak dengar budak-budak menangis..lagi wat hati dier rasa risau..hehe...





nampak dah mula nak main...tapi ada time..start menangis bila doctor or nurse dtg..tempat yg sangat asing baginya...kalau boley..biarla..first and last she here...





hehe..time ni atta call....ngadu mcm-mcm la tu..hehe..(SAIDATUL:atta..saidatul tak suka duduk di sini..ibu bw saidatul ke sini..tamau..nak balik atta..atta..maila sini...saidatul demam sbb rindu atta...ATTA:cayang..ikut cakap ibu..jd anak yg baik tau..kena cepat sembuh..sbb itu ibu bw saidatul duduk sini..nnt atta balik..atta bw saidatul jalan-jalan..ok????be a gud gal ye??...en.suami yg ckp tau..bukan saye..hehe...



muka monyok..dah pandai nk merajuk,marah sekarang nih..kena layanla..anak kan???hehe





time semasa admit..kena nebulizer dulu..sian dier..tak selesa..tp lama-lama..................

*

*

*

*

*




tertido..keletihan menangis..........




sampai urat naik..thn batuk...menangis...sian ank ibu..sayang saidatul..






atta..kami rindukan atta...saidatul terlebey lagi rindukan atta..another 1mth to go..we can't wait you..we love you atta..doakan saidatul cepat sembuh yer..............doa org musafir Allah akan makbulkan..tambahan doa seorg ATTA...






ada byk lg pic..tp saye rasa cukupla moment di ward ni..hehe..





semalam bw dia kuar gi nebulizer lagi..tp alhamdulillah..nmpk dah makin happy..iyerla kan..dah dapat kuar dari penjara agknya..haha..





hye semua..saidatul dah sihat..tq kepada yg sentiasa mendoakan kesihatan saidatul.. memberi support buat saidatul and ibu..kami amat menghargainya..buat atta....terima kasih kerana sudi menemani ibu di saat ibu memerlukan atta..ibu risaukan saidatul..alhamdulillah saidatul dah semakin ceria..amin ya Allah...









video

masa di ward...hehe...crawling sakan...seronok..tempat luas kan..



hehe...seronok tak baca blog saye??tak seronok??erm..perlu ada improvement ke?tlg bgtahu kalu ada kekurangan ye....hehe...bagi yg suka..terima kasih kerana sentiasa memberi support utk saye...



wokey..need to go now...baru nak brunch..sekali pagi n petang...saidatul baru jaga dari tido...










salam...and happy weekend bersama family..

p/s : wat qies (mama yat)..untie nak wish HAPPY BELATED BUFDAY..sorry tak dapat join bufday party qies today..must meriah....present untie dah beli lama..tp tak dapat nak post lagi..qies wait ye...cayang qies...

8 comments:

Lia said...

Alhamdulillah... dah sihat nampak ceria aja saidatul ye.. ^__^

dieha said...

lia : alhamdulillah lia..dah nmpk ceria..dah mula makan,main...lega rasa hati nih..

myza said...

akhirnya saidatul sehat..alhamdulillah xmo sakit2 cmni lg tau xhayang..sian dia.nasb baik ibu ada jaga saidatul..atta pon ade cuma jauh..I/Allah doa n pelok ciom atta sntiasa ada pd ank dia..Salam syg dr auntie myza :)muahs

ummi nia said...

ok dh ke saidatul??ninia pn doc suh sedut gak..siap biru-biru muka dia..mmg kalut la sy time tue

dieha said...

myza : tq untie mendoakan saidatul dari jauh..tu la..nasib ada ibu...tp atta dari jauh sll mendoakan..kami cyg untie...mmuahs...

dieha said...

ummi nia: ummi..sidatul alhamdulillah dah start lalu mkn..kena admit 3days..naik risau akk..ms sedut..sedey tgk..tp demi nk dia cpt sembuh..kena relakan..ninia...cepat2 sembuh yer...peluk cium dari untie diha..mmuahs..

Mama Fiyan said...

anak sy pun mengalami keadaan yang sm bila selsema dan batuk. Tapi sy bg dia minum madu...InsyaAllah blh hilang asma tu..

dieha said...

mama fiyan :tq mama fiyan...diha setiap pg bg saidatul mkn madu..tp saidatul tak kena asma lg..doc takut terkena..fiyan dah sihat ker?

Related Posts with Thumbnails