Tuesday, July 17, 2012

nur amni safiyya...

Assalammualaikum...

hari ini en.nizam lalu lumut,masuk pangkor...
hantar navy yang eskod(hentam je eja..) diaorang masa nak pergi yaman...
tak der peluang nak berjumpa sebab kapal stop dalam sejam or 2 jam sahaja..
takpala..janji en.nizam boley buka blog...

so kita update selajunya..hehe..

blog ni dedicated untuk en.suami...
so yang tak suka..sila abaikan..dan jangan sesekali tengok..
so takla sakit hati kan..hehe...
senyum..senyum...jangan marah na..saje nak bergurau..
takder kene mengena dengan sesape pun ..just nak cari publisiti..huhu..


entry last week jugak...
biasalah time weekend la boleh panjang kaki pun..
hari biasa duduk rumah diam-diam..

kami sekeluarga ke sik,baling...
melawat baby baru..
nama di beri nur amni safiyya ( minta maaf kalau tersalah ejaan)..
baby baru berusia sebulan lebih..








khusyuk dua baby ni tengah tido..
memang style baby camni kan..tido cara kuak lentang..hehe..
muazzin nampak gedabak sangat..haha..lucu pulak..
baby amni cute je tido..umur baru sebulan lebih tapi badan dah keras..







ibu amni kiri sekali..comel je kan..
berat dari 63kg ..dah turun ke 51kg..
jeles i tau....







actually rumah yang kami pi ni..rumah makcik yang mengasuh kami masa kecik-kecik dulu..
nama cik midah..baik sangat orangnya..
lemah lembut..she still same till now..

paling best masakan cik midah adalah nasi goreng kunyit dengan sambal belacan dia..
datang rumah sure dia akan masak masakan tu..
tapi time kami datang..tak dapat nak merasa pulak..

kami faham sebab dia perlu jaga anak dan cucu yang tengah pantang..
insyaAllah raya kami datang serbu..hehe..
rindu masakan cik midah...







cik midah cakap antap sungguh si muazzin ni..
hehe..itulah rahsia ibu dengan anak...









maklang dengan baby amni..
si comel seksi..
musim panas kan..janji jangan lupa pakai barut dengan stokin sudah..







time camni kakak saidatul tido la...
datang rumah orang je keje tido..
bila bangun mula la moody..huhu..

tapi memang lama la kakak saidatul tido..








petang before balik..cik midah jamu nasi..
perghhhh...ibu bertambah-tambah..
lupa diet sat..hahaha..
padahal sambal tumis, ikan sardin, ikan termenung dgn kari ayam je..
simple sangat..tapi bila makan ramai-ramai..seronok wey..hehe..




terima kasih daun keladi..
sungguh kami nak datang lagi..hehe..tak malu pun...


gerak dari rumah oni dengan cik midah pas asar..
terus ke tesco beli barang dapur..
biasala..kena masak..
anak ramai di rumah...
hehehe....





muka anak-anak happy je dapat jalan-jalan..







atta sure rindu kami bertiga kan..
kami pun rindukan atta..

thanks for calling atta..
kami happy dengar suara atta..
tambah-tambah muazzin..
dengar je suara atta..terbeliak biji mata.

darah daging kan..
sure kenal suara atta dia...




take care atta..
kami doakan atta sentiasa di beri kesihatan yang baik..
mencari rezeki yang halal untuk kita semua..
we love you...




bye..bye..




p/s : atta cakap happy dapat baca blog ibu..
       thanks atta....

1 comment:

Mama-ILuvU said...

Salam perkenalan. Jemput datang ke blog saya.

Mama-iloveu.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails