Monday, August 29, 2011

wajib ada...:)


baru sudah basuh ayam, itik....
malam ni jugak start masak kari itik (incik suami yang masak)..ayam masak merah ( air tangan saye...)
dan malam ini jugak seisi membalut ketupat ...

balut ketupat memang acara wajib kami time raye..
kerja tersebut di serah kepada saye dan adik (hani)...
Alhamdulillah..kami sempat belajar dengan arwah mak and abah...tapi kepakaran,ketelitian dan kepantasan dalam balut ketupat memang arwah mak and abah pandai..
memang tak leh nak lawan mereka...
uhhh...rindu mereka selamanya!!!!!...
kami kekurangan satu kuih raya yang best tahun ni...black current...(sebab tak tahu buat...time arwah mak ada..tak nak belajar...padan muka!!!..)


benda ni memang wajib ada setiap tahun..
bohongla kalau takder langsung kan..
rasanya semua orang camtu..at least satu pun must ada...
apa tu??????


BAJU RAYA +KASUT RAYA + dan pelbagai lagi..
bagi kami bertiga tahun ini..wajib ada tema...
kami bertiga pilih warna biru..


bukan selalu incik suami di darat...
jadi dah ada peluang...tapi takla banyak untuk kami bertiga..ala kadar..
biar lebey untuk anak..itu dah happy...








tema kami untuk hari raya pertama..
biru kan tenang..hehe...
polkadot versi satin...:)










untuk ibu...:)
tahun ini nak pakai kemeja and blouse je..selesa sikit..:)









koleksi poney saidatul..:)
jeans dua sahaja...










dress untuk saidatul..just dua helai sahaja..
rasanya cukup yang tu sahaja...
yang ada pun belum pakai lagi...:)
masih muat untuk saidatul..









baju raya si kecik....
buat basahan je....murah-murah je..janji ada pooh..hehe..







kasut untuk saidatul pakai OSHKOSH yang lama je..masih elok and masih muat..
jenuh nak beli baru..hehe..


takder baju atta pun kali ini..
bukan tak ada..ada..tapi ada di ampaian...untuk atta ada dua tiga tshirt..
orang lelaki kan simple..


esok hari raya....
dah terbayang di mata nak makan ketupat...
tadi dah siap balut ketupat..



jumpa esok pulak yer....nak rehat....
jom esok pakat pi sembahyang raya..ziarah kubur...

SALAM AIDILFITRI untuk semua....:)

6 comments:

Lia said...

Salam Aidilfitri akak... :)

dieha said...

lia : salam aidilfitri lia....:)

HaninFarshid said...

dieha...

selamat hari raya aidilfitri :) maaf zahir dan batin....hope you have a wonderful and joyous aidilfitri :)

NORLIDA said...

yg kaler pepel tu sm cm bju annessa ;)
slmt hari raye kak dieha!!

dieha said...

haninfarshid : thanks hanin..selamat hari raya aidilfitri..tk cr tau..:).i'm happy for you..

dieha said...

norlida:ye ke..hehe..akk belum pakaikan lagi utk saidatul..:)

selamat hari raya dik...

Related Posts with Thumbnails