Friday, August 26, 2011

macdota restaurant...



hari ini sudah 27 ramadhan..
esok dah tengok anak bulan....:)
Alhamdulillah..tahun ni dapat puasa penuh lagi...
tiga tahun berturut-turut puasa dapat penuh..:)
terawih je ada sangkut-sangkut.....teruknya....


di Kedah hujan setiap hari...
even ada kala renyai...tapi still hujan..so alamatnya baju memang tak keringla...huhu..
hujan rahmat di bulan ramadhan..syukurla..


semalam berbuka puasa di luar bersama suami,adik-adik and my step mother..
even mak lia dah berkahwin lain...tapi kasih antara mak dengan bukan anak kandung sendiri tetap baik sehingga sekarang..
terima kasih mak sebab tak pernah lupa kami...
tak pernah miss untuk adik-adik...
jaga kebajikan adik-adik selepas arwah abah dah tak ada..
jasa mak tak akan kami lupa...

biarla mulut orang berkata....tapi kami dah besar...dan faham and dah nampak semuanya..
sape yang ada and tidak ada bila kami dalam keadaan memerlukan....
biarla..biarla..kami dengar luahan mak..

(buat mulut-mulut yang tak ada insuran...sila la nak berkata..kami dah tak heran...huhu...ada aku kesah ???? )



kami di MACDOTA semalam..
restaurant yang selalu kami pergi sejak start berumur 19 tahun..restaurant yang dah lama establish...
makanan sentiasa sama...rasa pun sama..tak pernah berubah...
harga makanan pun berpatutan...
semalam kami 6 orang...makan dengan harga RM80 ...reasonable kan..hehe..








char kuehteow...with udang fresh...











nasi goreng spicy....with udang fresh jugak..










kuehtiow kantonis....selit udang jugak...











nasi puteh + ayam masak merah..
superb...:)










snake plate untuk saidatul...
tapi dari kami sampai and dah nak balik..
saidatul still tido..

alamatnya jadi habuan untuk paksu,ibu,atta,makteh and maklang..hehe..










mashroom soup +garlic bread...
ibu and atta....:)











my favourite banana split..
rasanya kalah secret recipe..huhu...













mak and hani...
ecah and udin...:)











three of us...
saidatul khusyuk tido....
dari pagi sampai ke petang tahan je mata tak nak tido...










maklang yang cute miut...:)











kami.....maklang je takdak dalam picture..

time ni orang tak ramai...baru dua family sampai....








kami sampai di kedah pada hari khamis...
Alhamdulillah perjalanan smooth je....
mendung je..and tak panas..
sampai je area taiping hujan lebat gile...
dari taiping sampai sungai petani...hujan aje...



dalam perjalanan kami singgah ke taiping..
nak jumpa my BIL..sejak balik malaysia..tak jumpa-jumpa lagi....
sape yang teringin nak makan nasi beriyani sedap..singgah ke restaurant larut...
my BIL yang masak.....






abg ameen....






dari taiping hujan selebatnya...sampai ke juru dah start sesak...time orang balik keje kan...
bila sampai di rumah..rasa lega..happy jugak...

time tu dah berjanji dengan maiza and idzalia..nak pegi rumah maiza amik cake chocolate moist..
sejak preggy mula nak makan itu ini...
request dekat maiza nak chocolate macam maiza buat...

Alhamdulillah..dapat jugak makan...maiza....sedap tau..akk tak tipu..serius...padat...
buat idzalia big thanks also sudi buat untuk akak choclate chip..dah abis dik...diaorg sapu and langsung tak tinggal dekat akk..akk sempat rasa satu je..

















tambah budak kecik ni la laju je makan..









time nak bertolak balik ke kedah...:)






sudah selesai update yang tertunggak...
hari ni nak kuar dengan incik nizam..
membeli barang kering untuk aidilfitri...:)


saidatul stay dengan paksu ye...nanti ibu beli something for you...:)







bye-bye semua...



*sejak balik kedah...dah dua hari berturut-turut terlepas bangun sahur..huh...hope baby and ibu kuat..*

8 comments:

myza said...

okla kalau btul sedap & boleh dmakan..hehe..bukan ape takut tak seindah khabar nnt.sian bby kuciwe..hehhee..

dieha said...

myza : serius mai..sedap..tak tipu dik..bg akk sedap..hani ckp sdp..abg akk pun ckp sdp..:)bby happy dapat mkn cake dari untie mayza..:)

Lia said...

tulah sedap kan kek tu. susah hati maiza ms nak bg kat akak.. hehe..nanti kita buat lagi ek.. aritu buat rushing2.. dgn hujan lak.. adoi mata nak celek pun tak nak.. hahaa

NORLIDA said...

syoknye kak dieha..3th stret pose penuh..jeles ni..mknan2 tu sume npk sgr best!!

dieha said...

lia: hehe..nnt ajar akk pulak buat ye..akk mmg xtahu buat..tahu makan je..kenapa mata celek pun xnak...pukul brp siap buat cake tu..:?

dieha said...

norlida : alhamdulillah ida..rezeki dapat berpuasa penuh...:)
makanan di situ mmg fresh..best plak tu..owner dia cina..tp memasak,memotong,membasuh n menyedia orang melayu..:)

linda said...

diha..tempat yg diha p berbuka tu kat mana?penah nampak kat gambar adik kwn jygak..nk p try lah situ.nampak mmg best sj :)

amboi myza..bila nk buat kat linda pulak ni??daku lapar kek coklat gak hihi

dieha said...

linda :dkt je..dlm town jugak..tau dak klinik kesihatan di pekan and pjbt tenaga buruh..dpt tu je..tulis macdota..macdota tu sebelah dgn bank muamalat..

nnt p la..makanan pun sedap..
harga pun okay..

Related Posts with Thumbnails