Monday, August 15, 2011

sittata a'syara...



salam ramadhan yang ke 16...:)


doa ramadhan ke 16 :
YA ALLAH...
BERILAH DAKU KEMAMPUAN UNTUK HIDUP SEBAGAIMANA KEHIDUPAN ORANG-ORANG YANG BAIK
DAN JAUHKANLAH DAKU DARI KEHIDUPAN MEREKA YANG MELAKUKAN KEJAHATAN
LINDUNGILAH DAKU DENGAN RAHMATMU...
HINGGA KE ALAM AKHIRAT..
DEMI KETUHANAN MU WAHAI TUHAN SERU SEKALAIAN ALAM..





semalam berbuka just beli lauk tunjuk sahaja...
bukan malas nak masak...tapi mood masak belum datang..
camni perangai madihah..datang je tempat lain..mula la jadi serba tak kena..

kalau di rumah semuanya kita tahu..
nak apa..dan di mana..just ambil di sebelah aje..dapur tu macam ana yang punya..
kalau di cheras dapur bertukar tangan kepada ayah dan mummy sebab diaorag setiap hari akan masak...
ayah dan mummy tak suka makan luar..

diaorg memang menjaga kesihatan..:)
mana ada mereka minum kopi..mana ada minum teh..
semuanya susu..semuanya jelas untuk kesihatan kan ??


so semalam incik nizam dari low yat terus ke bazaar and beli barang dapur sikit..
sebab esok dia request nak makan 2 menu..
apa-apa sahaja untuk kamu sayang..i try my best..kalau tak sedap ampun..



menu-menu yang di beli incik nizam...
tak banyak mana..cukupla untuk kami berdua isi perut..
plus dengan saidatul....budak tecik tak elok makan banyak-banyak...:)









cucur tepung segera...
bancuh and goreng sahaja..
time ni dah pukul 7 goreng..
menunggu en.nizam yang tak kunjung tiba..hehe..







kuih muih..
last tak habis pun...:)








popia basah...
baki ada dua lagi..
dah tak larat makan..besar gedabak...





tapi sedap...
ada sayur-sayur..
tu yang best..berkhasiat jugak...












mee + bihun..
share berdua....







nasi lemak +ayam sambal..
habis licin..:)








and last entry ni...
adoi..niat bukan nak show off but this my blog like my life diary..whatever i think..i impress here..
kalau anda tanya "kenapa tentang buruk-buruk tak citer pulak di sini???? " ....
oh no.. no...no....if my personal problem no need to share with everybody...
just me and my hubby...its secret between me and him...
whatever you think about us..we still happy and believe we have our own solution to solve any problem..
(tu dia..ayat BI tunggang terbalik sudah...)
kami berdua alhamdulillah masih bahagia..
kalau bergaduh..kami memang suka gaduh..tapi gaduh kami tak sampai sehari..orang tua cakap gaduh manja gitu..huhu..

jangan terasa apa yang saye katakan....
ini untuk mulut-mulut yang tak ada insuran...
yang ada sifat PHD bila lihat orang lain bahagian..
tapi usah risau..saye sesama islam dengan anda..
saye sentiasa mendokan kebahagiaan anda di dunia dan akhirat...insyaAllah..

dulu ada segelintir bertanya hal ini..jadi hari ini saye cuba jawab sebab benda yang akan di tunjukkan may be mandatangkan amarah kepadanya..haha..

"my blog...and not your blog " ...:)
tepuk dada tanyala hati...





""incik nizam..sukar untuk saye katakan semua ini...
saye tak pandai nak bermadah..apatah lagi kata-kata romantik yang setiap suami dambakan..
saye serba salah...dan saye takut nak menerimanya....
maafkan ma sayang..sebab luahkan di sini..pastinya ada mulut yang "baik" akan mula sangkakan yang tak elok tentang kita..

terima kasih yang tak terhingga...dan terima kasih sudi beli benda berharga ini untuk isterimu..
rasa teruja..rasa nak nangis...rasa sangat dihargai..rasa serba salah yang amat sangat...sebab ma dah habiskan duit sayang dengan benda ni..








jeng-jeng....
incik nizam pandai buat surprise...
time nak solat maghrib...
apa benda yang timbul-timbul ni....







tadaaaaa.....
tersenyum sorang-sorang...
tenung lama-lama..betul ke ada di tangan aku ni...


seumur hidup tak pernah pakai barang mahal..
bila dah ada di depan mata...rasa macam tak percaya...
thanks for advance birthday
iftar kami bertiga bersama samsung galaxy s2...:)

tapi yang paling special for us semestinya kehadiran saidatul..
bulan sept saidatul nak masuk 2tahun...
terlalu cepat masa berlalu..







incik nizam + puan madihah...
kami sudah complete each other..:)







''

thanks atta...
pasni saidatul leh tengok barney ....:)





thank you very much laling.....:)




salam ramadhan almubarak buat semua ..:)

16 comments:

Baju Kurung Budak said...

Salam.
Waaaaah... tahniah dapat hadiah tipon. Tapi saya pun sama gak, kadang-kadang tu malas nak masak.

dieha said...

baju kurung budak :wslm...tq..:)..tu la pasal..tp hari ni kena masak..mood dah okay..:)

ZuRaNaI said...

sronoknyee!!cool x hp tu kak??hiii

Ummi said...

wow~ bestnyaa dpt adiah..
singgah dari geng kapal :D

dieha said...

zuranal:lebey pada cool..hehe..kena godek2.br faham..hehe..

dieha said...

ummi :tq ummi..rezeki dik..hehe..

BAIZURA said...

hai...
salam perkenalan...
saya selalu baca ur blog...
malu nak tegur maklumlah baru berjinak2 dengan dunia blog...
apapun tahniah dapat hadiah hp..best sangt2...
heheheh

dieha said...

baizura : tq dik sudi jenguk blog akk..nnt akk follow ye..:)nice to meet u..

hermyza said...

kak diha: dpt hadiah spesel ye.isk a.azam ni..buatnye terpijak phone bawah sjdh tu..hehhehebestnyaa!!!!

dieha said...

hermyza:hehe..nasib ada atas katil dgn di tutup sejadah tu..klu saidatul masuk abis punah..huhu..rezeki dik..

Ainul Hayat said...

Kak Dieha,
Celonoknye dapat tipon baru...HEHEHE...

linda said...

wow! akhirnya SG2 jugak dia rembat..rezeki baby baru tu.. :)

dieha said...

ainul : hehe..syukur..for advance bufday dik...:)

dieha said...

linda :hehe..rezeki baby 1..rezeki advance satu..syukur alhamdulillah..

tatabear said...

bestnye adiah tu... ehehehe... akk lame x update blog pon sbb ade manusia PHD tu diha. penat dah.. malas nak pikir.. anggap je tu ujian Allah supaya kita bersabar.. betol tu.. kalau gaduh pon paling lame sampai sbl tido. sbl tutup mata mintak ampun ngan suami dulu... ehehe...

dieha said...

tatabear : tu la kak..org PHD ni xleh nk buat apa..kita abaikan aje..lgpun nmpk mmg dia suka bc blog kita..hehe..

Related Posts with Thumbnails