Thursday, August 11, 2011

ahada a'syara.....



Assalammualaikum....

hari ini awal nak kena update...
sebabnya esok pepagi lebey kurang pukul 10am..dah nak bertolak balik ke Kuala Lumpur..
kalau bertolak awal..takla sangkut jam di sana..
kalau lambat alamat berbuka dalam kereta la jawabnya..hehe..



balik ke sana lebey kurang salam seminggu lebey...
lagipun attata and attama rindu saidatul....
bulan puasa my fil berniaga di masjid india...bukan berniaga nasi ye kengkawan...
berniaga ala kadar je..ada putumayung,ada bubur and sewaktu dengannya...

kalau dulu-dulu mereka berniaga dari rumah..
macam-macam nasi ada...nasi beriyani,nasi tomato and lain-lain...
orang memang tak berenti datang....tapi usia dah lanjut..badan dah tak kuat seperti dulu..
sekarang diaorg keje secara kecil-kecilan di tepi kaki lima..
Alhamdulillah dengan rezeki cara itu lah..incik nizam menjadi manusia yang berguna sekarang..
syukur....sedikit sebanyak sekarang..incik nizam mampu sediakan kemudahan yang selesa buat kedua orang tuanya...
sejuk perut mummy mengandungkan pa selama ini..:)

mood tetiba sedey....(sebab saye jugak rindukan arwah mak and arwah abah...:(..)




hari ini kami berbuka ala kadar je...
semua lauk and kuih muih tunjuk...
tetiba rasa malas nak masak hari ini..
incik nizam redha je..hehe....sebab malam nanti nak kemaskan beg lagi...takut letey...(kan malam jumaat..hahaha..)








gulai itik....
thumbs up..memang sedap...:)










serunding dari maiza
thanks maiza..sedap serunding ni...akak tak tipu...:)









sambal ikan bilis...
sedap jugak...leh simpan untuk sahur nanti..hehe...








murtabak sardin dengan murtabak ayam..






ringkas tak menu kami untuk hari ini...???
lagipun kami berempat...yang sorang lagi takde..ada morey di office..






atta dengan saidatul tengah cover tu...
ada lebey kurang 5 minute nak berbuka..sabar....sabar na...
perut atta dah bunyi...hehe..









lastly budak kecik ni yang rasmikan dulu...








baru sudah mandi...:)
makan nasi dengan serunding untie maiza...









tengahari tadi saidatul tengah layan barney...
khusyuk sungguh...
langsung tak makan nasi..just amik roti,susu friso dengan susu chocolate..
last last dah letey gamaknya...terus tertido depan tv..











tido dengan penuh gaya kan...
suci je...seronok tengok anak-anak tido camni....
(wah..anak-anak???macam banyak je kan..haha..)







doakan kami esok di permudahkan dalam perjalanan..,
hope all okay..:)




*esok nak sahur apa pulak ye...*







salam sayang buat semua....



4 comments:

MrS KeNey said...

gaya paling mahal & susah nk dapat, tido pun silang kaki ank dara Dieha & en Niezam ni..

iZa norDin said...

ala kak diha ni..malu ai.papepun tq.HAVE A SAFE JOURney..I/Allah saya pon bertolak tghari sikit.nak sampai sana ngam2 berbuka..hehe :)saidatul dah besar..comel tgok duk kt atta cmtu.manja sgt

dieha said...

mrs keney : hehe...ssh gak nk tgk dia tido camtu...hehe..

dieha said...

iza nordin:alolo...malu pulak...hehe,,,la..iza balik KL ker?klu tahu leh akk tumpangkan..dah besar n makin byk akal..hehe..

Related Posts with Thumbnails