Wednesday, September 15, 2010

selamat hari raya utk pelaut kapal puteri nilam satu...

alhamdulillah....hari ini...bekalan kasih sayang dah di tambah..rasanya berbakul-bakul..hehe...


tq for my lovely husband krn sudi luangkan masa utk kita bersama...even..hanya dari YM..web cam dan telephone...


rasa sggh-sggh happy..lega..bila dgr suara tersayang..dah meluahkan apa yg terpendam....saye juga tumpang bahagia walaupun en.suami takder di sisi..tp dier bahagia bersama teman-teman seperjuangannya...

nak tgk tak mereka-mereka yg berada di kapal puteri nilam satu????must kalian semua nk tgk kan??tambah-tambah yg masih confius..camne la pekerjaan diaorg..hehe..hanya wife-wife seafarer je yg memahami..pada yg suka suki m'andaikan yg bukan-bukan.berhentilah dari membuat speculation yg tak elok..TAK BAIK....mereka di sana mencari rezeki yg halal.. apa salahnya kita mendoakan perkara yg baik buat mereka..hati mereka pun rasa tenteram nak keje..betul tak???



di bawah nih ada sedikit pic-pic tatapan wat sahabat-sahabat..saye rasa seronok dan kagum atas ketabahan mereka..beraya bersama mereka shj..tanpa keluarga tersayang..silaturrahim yg mengeratkan ukhuwah mereka..








saye suka aksi-aksi mereka..gembira bersama teman-teman..biarpun hati mereka sedih tanpa keluarga...tp demi kerja..demi tuntutan amanah yg di berikan..mereka sggp lalui dengan tabah.....tahniah wat kalian semua..

en.suami yan paling tinggi di antara mereka..hehe...bersama kadet-kadet dan anak-anak kapal....

rindu plak moment nek kapal 2thn lepas..hehe..besh ooo...makan pun sodap..trn tgk negara org..xdapat jln-jln..dapat letak kaki jadi la...haha..


sebentar tadi..saye baru je sudah ber webcam bersama en.suami..rasa sebak tgk dier..nmpk letih...nmpk dah makin tukar kulit..dia ckp letih..sbb kali ni kena wat task c/o..tapi dier happy..dan nak belajar dgn sebaiknya...sbb balik darat nanti leh dpt promotion...AMIN.......moga di permudahkan...


mcm-mcm cerita kami share..seronok kan??berjauhan camni lebey mengeratkan kasih sayang..kasih dan cinta makin bertambah...tq sayang...














rasa sgt happy bila dapat tgk en.suami...kami berdua rindu kamu...lap u beri srtong...







tak lupa..sambil ber web cam..atta beli kite souvenir..tq yayang..kami tak sabar nak try..hehe..






hari ini plak may be nak ke alor setar...pegi ziarah sahabat sekolah menengah dulu...keadaannya dah tak berapa mengizinkan..dah 8thn sakit..doa kami dari sahabat-sahabat moga ROSZALENA cepat sembuh ..hanya Allah yg menentukannya sahabat..moga tabah dan kuat melaluinya...


wat en.suami...take care sayang...dier skrg on the way ke KAWASAKI TOKYO...kami doakan perjalanan pa di lindungi ALLAH selalu..moga selamat pergi dan selamat kembali....




rindu rinduan jadi kenang kenangan.....kami pastinya akn setia menunggumu...



salam sayang dari ma and saidatul...


mmuahs...

4 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

beshnyer dapat berwebcam..jeles nyer..kapal mal Susah masuk Malaysia..huhuhuhu..btul kata akk,pd org yg xtau keje seafarer berhnti membuat andaian yg bukan-bukan..coz SEAFARER'S WIFE KNOW THEIR SEAFARER HUSBAND..

dieha said...

noremy : ye ke?akk pun br beli mende tu..klu tidak xdptla nk b'webcam..hehe..betul..pada yg suka ngata ttg seafarer..zip mulut kamu-kamu tu..

NURHANI (BABY) said...

bestnyer dapat webcam...

dieha said...

nurhani : hehe..beshkan??rindu dkt abg zam

Related Posts with Thumbnails