Thursday, December 1, 2011

berdua je..



hari ini dah hari jumaat...
dah masuk bulan december...02122011...
bulan depan dah masuk tahun baru 2012..

kalau ikut kalendar islam..kita dah pun masuk tahun baru..
sekejap je masa berlalu..
moga tahun 2012 memberi satu sinar yang lebey bermakna buat diri saye..


time macam ni tak der sape di rumah..
adik lelaki pergi jumpa kawan-kawan..
adik-adik perempuan pergi Alor Setar...jumpa kengkawan diaorg..

tinggal ibu dengan saidatul je di rumah..
hari ni jugak nak bawa saidatul ke klinik..
nak check sekali lagi pasal campak saidatul yang hanya ada di kaki sahaja..


pukul 11.45am ibu dengan saidatul dah bersiap nak gerak ke klinik..
senang ke METRO SPECIALIST...sebab ada ING..free je..tapi sebelum pergi ke sana..kena confirm dgn ING dua hari sebelum pergi...so GL diaorg terus fax ke METRO..
tak susah sebenarnya..janji kena rajin call je..
kalau malas jawabnya bayar cash..then nanti claimla balik...:)


kami berdua sampai ke sana lebey kurang pukul 12..dekat je..
ambil num and wait turn..:)
saidatul behave je dengan ibu..takder lari sana sini pun..good gal la sayang..
lepas ni boley kita keluar berdua lagi...:)


sambil layan saidatul main..number giliran dah kena panggil..
saidatul mula sebut takmau..takmau cucuk....hehe..dah kenal sangat dengan doctor yang merawat dia dari baby lagi..
pujuk-pujuk then nurse pun bagi vitamin..baru diam..


Alhamdulillah..bukan campak rupanya..
dia adik beradik coxsakie jugak..tapi tak teruk..sebab saidatul punya macam ruam je...
lega dengar bukan chicken pox..takder la jangkit-jangkit..

doctor just bagi ubat sapu..itu pun guna jika perlu..
kalau tak tumbuh jangan letak..:)

pukul 12.45 dah habis check sadiatul..
perut ibu tetiba lapar..so ibu ajak saidatul makan sama-sama..
pilihan ibu nasi goreng kampung....(boleyla tahan makanan dia...)
saidatul pulak makan mushroom soup dengan roti bakar..:)








alolo..tertibnya anak dara atta minum sup..
puraan semata-mata tu...hehe...
sup masih panas..tapi sadiatul tak sabar..dia paksa diri juga hirup..















video

aksi saidatul tengah minum sup...
erm..sedap..sedap...
(dah macam upin ipin gaya cakap..)





dah kenyang perut...
time balik rumah pulak....saidatul bukan main seronok dating dengan ibu...
jarang kami keluar berdua..takut saidatul tak duduk diam..
letey ibu nak kejar...

tapi kali ni dia okay..hope seterusnya pun camnila..
jangan buat perangai na cekkkk...:)



sampai di rumah...terus cakap dekat ibu.."ibu..nak tengok upin ipin"
adoi..bangun pagi sampai ke malam..upin n ipin,barney je dia nak tengok...kadang-kadang je layan sponge bob...
parah....parah....








sambil layan citer upin n ipin..
pengsan terus..sebelum pengsan nak tergelak tengok saidatul tiru cara upin n ipin makan ayam..
anak.....oooo....anak.....
















bye....bye....

No comments:

Related Posts with Thumbnails