Sunday, December 5, 2010

musim orang kawin...


pewut nih sentiasa penuh...tak pernah tak kenyang...middle of november dah start kenduri kendara sana sini...hehe..kami apa lagi...tak terlepas menjadi jemputan dari sahabat-sahabat...tak kira dari sebelah saye atau pun incik hubby..must pergi...rezeki woi...mana leh tolak...tapi.....................haih...tetap ada tapi jugak kan.....


kalau jauh sgt atau ada perkara yg penting yg perlu di dahulukan..terpaksa lah kami menolaknya dengan baik...bukan tak nak pergi..harap memahami situasi saye..hehe..


buat sahabat merangkap adik-adik...(ruzaiti rahayu, mohd noor,nasyrina ) maafkan akk kerana tak dapat hadir kenduri korang pada 2 dec , 4 dec and 5 dec...akk di KL...incik suami dah balik..jadi..kemana dia pergi..harus saya turuti..kerana dia bos saye..hehe..apapun SELAMAT PENGANTIN BARU MOGA BAHAGIA SELAMANYA...AMIN...

haih..makin menggemukkan diri la camni..adoi..apa nak saye jawab dekat LWM..adoila...adoila...





hari ni pulak gi wedding di Port Dikcson..kawan incik suami yang sama-sama study di ALAM..huhu..first time jejak kaki ke sana..sian sungguh kan...bertolak dalam pukul dobelas...lebey kurang kul 2 kami sampai di Dewan Taman Belia Teluk Kemang..leh hafal nama tempat sekali..semuanya incik suami yg sebutkan...hehe..dengan bantuan GPS jugak..kami smp dengan selamat..hehe..besh jugak..mudahkan..canggih dunia skrg nih..


congrats buat INCIK HASSAN and PUAN MARIA...moga bahagia selamanya..bertambah lagi wife-wife geng seafarer...lepas nih club wife seafarer makin banyakla..besh tuh....must nak tengok picture-picture gedikss kami di sana kan...jom....jom....kita layan picture-picture di bawah.....





panorama di PD yg besh....ramai org time camnih..biasalah kan,.weekend....



come lote pasangan pengantin...moga bahagia selamanya....




3 of us..bergambar bersama pengantin...makin bam bam saye...huhu...







from left : wikki, sunil, nivin, my hubby and our little princess..saidatul botak..ahaks...
my hubby paling seronok..dapat jumpa dengan geng-geng kapal..




vikki and sunil tgh buat lawak...mcm-mcm cara nak renjis diaorg nih....hehe..takpe..belajar...bagaimana adat orang melayu..hehe..kita kan satu malaysia...kan??? kan??





before balik....kami snap da picture ramai-ramai dulu...ni la sebahagian geng-geng orang kapal...
wife-wife seafarer pun ada...ida,aizad azila(takder dalam picture...dah balik),izan mokhtar(xsempat nak bergambar..tgh makan) and ada lagi..tak sempat nak berkenalan..ahaks...
apapun nice to meet you all just now...hope we can meet lagik...even tak dan nak nyembang banyak tapi kita leh connect from FB...kan..kan..





sempat bergambar bersama ida and her baby(annisa humaira)..maaf kalu ejaan salah..
thanks to incik suami..sudi capture da picture..love u so much...


wat izan..baby izan sgt cute..geram tgk..badan berkatam-katam...hehe...









makan sudah..kenyang pun sudah...happy yappy je...saidatul mood tak berapa ok...bangun tido kan..semua org dier tak nak..nak panjat ibu je...
sayang tak kesian kan ibu kan????





kami pun nak gerak balik da.....


JUMPA LAGI PORT DICKSON....







on the way balik...kami zaass ke segambut..jalan tak jam sbb still bleh bergerak lagi...tak macam masa on the way nak ke PD..dengar kata ada excident...but dont know the news.....rumah family member..buat sunat..actually sampai pun dah lambat..orang pun dah simpan khemah and segalanya...tapi takpela..at least ada lagi habuan untuk kami..hehe..nasi beriyani,curry kambing and dalca...huh..sodap..kenyang jugak...berkilo-kilo naik..ahaks....






picture nih if not my mistaken di ambil last week..tuan rumah di segambut tu la...
mamak married malay...from kelantan.....hehe...welcome the club...
sama cantik sama padan..
kami doakan moga bahagia selamanya..amin...









picture 3 orang nih kalau takder..mmg tak sahla..hehe....
we balck and white....suka tak???







bersama family husband...







entry dah abis..sambung esok pulak yer??...insyaAllah...dah ngantuk...kul 1.27am...sok kuar lagi..tapi kemana yer????..








salam....da...............da.................

4 comments:

HaninFarshid said...

hi salam perkenalan :)
me too wife seafarer...bestkan bila hubby balik? boleh manja puas2 :)hihi! and then,jalan pun merata2...btw,ur daughter cute :)

Mama Qiestina said...

waaaa dieha kat PD ke semalam?

yat pon kat sana, tapi bwk MIL g berubat kat melaka.tu yg ternampak eksiden ngeri tuu.haih..

musim org kawen kan cuti skola.enjoys time with hubby eh.yat pon tggl brp mggu je hubby naik kapal alik ni..

dieha said...

mama qiestina : hehe..iyer yat..sbb g kenduri kawan nizam..
yat pun enjoy tau..kita serupa..coti husband pun belum abis..tapi perlu sign on awl..xper..redha je la..kan..

dieha said...

hanin : slm perkenalan hanin..tq sudi jenguk blog saye..hehe....hehe..mmg besh kan??bila dapat bersama hubby and anak setiap masa..hehe..jln tu jgn kata la..kita kan di tgglkan..reward for us..elok tu...ur bby also cute..

Related Posts with Thumbnails