Saturday, December 4, 2010

cinta kami berputik di MCD....




huhu...title galaknya kan...kenapa di Mcd plak..ngada-ngada la madihah nih...


hehe..sayer dengar suara-suara tak enak tuuutt....tapi apa boley buat...mulut manusia kan...susah nak di tutup...so abaikan...yg pasti...www.saidiha.blogspot.com adalah hak mutlak madihah and family...hehe...up to me to write apapun...


alhamdulillah 3 of us...safely reach at home...(ayat BI apa nih????..sorry my grammar so bad....incik suami..kalau saye salah..tolong tunjukkan yer...)..............


lepas je solat asar...kami zaaasss ke masjid india(JALAN TAR)..suka sggh sebut masjid india..sampai je di sana..just parking tempat yg sepatutnya tidak boley di parking..tapi di atas sebab kemalasan nak byr duit parking..maka kami buat tempat macam mak bapak kami sendiri..hehe..takder saman dah time ptg-ptg camni..tak yah takutla...(itu kata incik suami..ahaks.....)


sampai di sana..terus lepaking di mcd dulu...sodap...uhhh...windu sangat-sangat..tempat ni kenangan sangat-sangat..time tu dalam tahun 2004 if not my mistaken..cinta berputik di pondok polis masjid india..first cinta di luahkan di MCD ni la...haih..cinta..cinta....jodoh, ajal dan maut semuanya dah tertulis...kami berkawan, bercinta dan berkahwin..alhamdulillah di kurniakan anak secomel ini...rezeki Allah yg tiada yg boley di ganti....SAIDATUL MARDHIAH BEGUM...and kali ini jugak...saidatul dapat menemani ibu and atta..ber date bersama-sama..hehe...
and...jgn pulak terkejut ye kawan-kawan..saidatul berwajah baru...hehe...pagi tadi kami botakkan kepalanya..erm..takpe...dia masih muda..adat mamak..kalau selalu cukur..rambut akan tumbuh elok and cantik..masuk ni dah 6 kali saidatul cukur...hehe..




kenangan mengusik jiwa...
kenangan di antara kita...
kenangan yang akan di kenang selamanya...
kenangan pertama kali kita bercinta...

semuanya di MCD ini...

mata bertentang....kelu tidak terkata...
mata bertaut...cinta sudah terpateri...
kau dan aku bersama akhirnya...
ikatan sah sehidup semati
moga kita bersama selamanya...









first...kena cover dulu..hehe...malu...malu..












tudia...kena sagat dah...cuak dier..
muka berubah...
must heran...apa bendala diaorg buat dkt aku nih....




at mcd...senyum je..happyla..rasa kepala ringan agaknya...ahakassss....







termenung apa sayang ibu....sedey erk rambut dah takder???..takpe..rambut saidatul cepat naik...
nanti leh buat tocang...kan...







you are....
my lover...my soul...my husband..my friend.....
love you forever...and ever...
kita gado..
kita masam muka..
tapi kita tetap sayang menyayang...
biar apa dugaan yg datang...yg dtg melanda..
kita akan hadapinya bersama...

because............

we love each other...forever....

moga Allah sentiasa merahmati hubungan kita...
biarlah berkekalan sehingga ke akhir hayat...



AMIN




both of them...
very important in my life...
love them so much...







abis berdating di MCD...time jalan-jalan ke pasar malam jalan tar...syioknya..rasanya dah lama tak pergi...sekali ibu pergi..sempat lagi rembat 3 helai tudung selendang....yg menjadi kegilaan ramai manusia sekarang...(wanita)..beli brooch 8 biji RM 10...okayla tu..berjimatla..sbb tu suka shopping di jalan tar nih..morah-morah..nek rambang bijik mata nih...then sempat beli kasut for saidatul..pink hello kitty..sangat comey.suitable for her...buat atta....erm..atta kan tak suka shopping utk diri sendiri...hehe..nanti kita beli ye..then for dinner..we just take bihun sup, tau fu fa, otak-otak...rasanya masih kenyang lagi makan di MCD td..hehe...








tadi takla terlalu crowded sangat...still boley jalan lagi...mendung and sejuk je..hujan gerimis je..rasa selesa nak bershopping..hehe..


dah pukul 12.12am...rasa ngantuk pulak..saidatul dah beradu...atta tgh menonton movie di luar..harus benti skrg...sok nak kena gerak ke PD..ada wedding day my husband friend..jenjalan lagi...syioknya..


jangan marah ye...hehe...before end....layan picture saidatul kejap...rindu pulak time dia ada rambut..bila takder rambut..nampk makin kecik pulak...hehe...




anak ibu yg chubby time nih..






terbaru..before rambut suda botak....





and terkini...ptg tadi...haih..so different..

apapun ibu and atta tetap sayang saidatul selamanya...
jadi anak yg solehah..anak kebanggaan family..
anak yg lembut hati..anak yg bijak..
ibu and atta selalu doakan yg terbaik buat saidatul...and tak lupa kebahagiaan kita bersama...






salam sayang...and selamat malam buat semua...




da...........da................

10 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

comel sangat la anak akak ni..geram


http://diaryatiqah.blogspot.com

Dyana Hisham said...

So sweet...tetiba rindu hubby sebab cinta kami juga bermula d Mc'D...A'aa kan...why Mc'D? Mungkin ada yang anggap tempat biasa j tapi bagi kami, tu la tempat kami kongsi minat yang sama. Sambil chit chat layan tenet, tengok sport. Sampai sekarang...semoga ikatan yang murni ini berkekalan hingga hujung nyawa...Amin...

.ArianiAizat. said...

alahai,soooo chomellll lah saidatul dengan rambut botak diye..nak satu geng dengan kepala atta yer cayang..hehehe :) sayang g tempat dating ibu&atta yer..hik :)
xpela saidatul 6kali cukur pon rambut tetap tumbuh dengan subur sesuburnya..ayra baru skali cukur dah sebulan lebih ni tamau tumbuh tumbuh lagik!hahaha..ape rahsia ni?

Said Nizam said...

Thanks syg...pa suka sgt dgn ayat2 ma..truskan usaha ma utk jadikan blog ni menarik slamanya..ms pa blayar t blh melepaskan rindu dgn baca blog ma..love u n saidatul dan adik2nya yg akan dtg slamanya..hehehe

dieha said...

nurul atiqah : tq cayang...tiqa pun cute sgt...saidatul lagi geram..hehe...

dieha said...

Dyana : correct dyana..hanya yg melalui akn merasai kemanisan n nikmat itu..

dieha said...

ariani: hehe..tu la nani..akk xkisah sgt dia cukur selalu...sian dier..skrg plak musim tak menentu..dia selsema n batuk dah smggu lebey..tu yg cukur..saidatul nk kwn dgn ayra..dgn atta dah selalu dah..hehe..nani try letak minyak zaitun..akk sll letak...kdg letak minyak johnson...

dieha said...

my hubby : u are my inspiration...thanks give me the support..adik-adik???wokey....i try my best..ahaks....miss n love u also...forever...

Elin said...

hi dieha..actually, our (me n hubby) first date also at McD..hihihi..same plak.


saidatul cute..muah2.

dieha said...

elin : wah..gud..gud..ramainya 1st date di mcd..besh kan??baby elin pun comey..gewam tengok..

Related Posts with Thumbnails