Tuesday, December 7, 2010

kami bertiga..santai di umah aje...






salam semua....



wah...shopping sakan nmpk..berjalan ke sana sini yerk....beshnya depa...


kami bertiga just lepak-lepak di umah..bersantai di rumah aje..tak ke mana-mana...rasa syiok plak bila lepak bertiga di rumah...hehe...hari ni main masak-masak...awal muharam kan...alhamdulillah..masih di beri dan di kurniakan kesihatan yang baik utk diri ini...insyaAllah ingin jadi yang terbaik utk diri sendiri..isteri yang taat kepada suami..menjadi ibu yang terbaik buat anak tersayang...dan ingin menjadi anak yg solehah selamanya buat arwah bonda mariam dan arwah ayahanda ahmad khatib...moga doa saye tidak akan terputus utk mereka sehingga akhir nyawa saye...


cedih pulak...RINDU SANGAT KEPADA MEREKA....haih...emo kejap....






semalam gi jabatan imigresen dkt area damansara...dalam pukul 11 we olls sampai....naik je pejabat sana..masyaAllah...ramai sggh manusia...huh..rasa nyesal pulak datang area ni..tak sangka ramai ya Rabbi...tapi oleh sbb dah sampai..dah parking berbayar...kena terus jugak niat utk renew lesen incik suami nih...proses....proses...alhamdulillah..selesai satu bab before kami collect the passport....kena tggu satu jam pulak..maknanya kena carik makan dulu..lapo sangat..dari rumah just minum milo ja...jalan-jalan...nasib rezeki kami..area pusat bandaraya damansara..ada macam-macam...kedai makan byk jugak...order nasi goreng USA and nasi gorang ayam..minum barli ais and tea tarik..perghhhhh....licin kami sapu..sodap and spicy...tu yg besh tu..hehe..

picture before kami gerak ke damansara..
hehe..kena plak bangun awal...mandi awal...
letey nyusu...dah konyang..tido balik...hehe..





pukul 2 lebey..baru keje incik suami abis...mai aii...nak amik passport pun punya lama...apa da...system tak sistematik da....tengok nih........




tengok tu...ni baru bahagian collect passport..tak tengok lagi bahagian urusan passport..lagi pening..hehe..
better pegi area wangsa maju..orang cakap urusan cepat..and lengang..syiokla camtu...

tengok...leh nmpk kan?? berbagai ragam manusia...kami semua menunggu dengan penuh sabar...






incik suami yg sabar menunggu...
serius..dia mmg very cool..thats why i love him very much..(membodek kah ini???)
actually mata hubby dah ngantuk tahap cipan...same like me..tapi kami tahan juga...hehe..





yahoooo.....yabedabedoo....dah boley balik...lega haih..dah settle semua urusan passport....





keciknya saidatul..hehe..
mesra la 2 beranak nih...tak lama lagi..atta akn sailing back..cedeynya...







alolo..si botak nih....
comey tak bila dier jadi botak...





cayang ibu....cayang atta....
skrg ni suka sgt tak nak tgk camera...
orang cakap ready je terus pandang ke lain....







haha..tu entry semalam...baru nak story hari nih....


now..jom kita tengok apa aktiviti kami di rumah..bersantai dengan family incik suami...






awal pagi...budak tecik ni dah bangun...
pantang orang letak kan tikar...kalut je nak duduk..nyibuk sungguh..hehe..
saidatul tengah tolong attama (grandma) buat muruku....hehe...utk maklumat semua...my MIl berniaga wat muruku..sesaper nak oder bgtau...sedap..tak tipu..
kalau boley hari-hari nak makan muruku...hehe...




dah pandai dah tangkap gambar sendiri..haha..muka toya ja...apa maksud toya?? saye pun tak tahu..haha..





tengok apa tu cayang....excited tu..di kedah tak der camni...di umah attama...macam-macam ado..hehe...






haip....ibu ngumpat saidatul erk.....
gaya macam budak beso je....ahaks..





sdg bermain dgn little monkey..
sayang sgtla tu....atta and ibu main game di A famosa..sekali dapat 2 ekor..
kecik satu.............










besar satu...puas hati..berbaloi-baloi...
permainan pun bukan senang...nampak je mudah..tapi agak mencabar..



sonok tak citer saye...hehe..jangan boring yer..jangan risau..dah takder entry nak cite..cuma....ada lagi tu...ala....ckit je..nak minta pendapat..and nak tanya..how to wear ...wear apa erk...meh tgk di bawah nih....







































minta maaf..kena scroll berjela-jela....














































dah sampai dah...nak tanya kengkawan...elok tak saye pakai tudung camni...bagi cadangan erk...
pastu...ada saper-saper tahu...how to wear shawl cotton manik nih??? rasa macam crowded...erm..apa kata bantu saye..klu ada link utk di kongsi...silakan ye....

boley kan....sharing is caring kan???






























okay dokay...dah 12.35am...mata tahap ngantuk tahap cipan..nak tido...




gud nite all..............salam....

2 comments:

irafen said...

salam kak, suka tgk kak anak beranak..

dieha said...

irafen : alhamdulillah..tq ira...mudah2 an...selanya begini...amin..

Related Posts with Thumbnails