Sunday, November 7, 2010

welcome betty n fendy junior...





salam sunday wat semua kengkawan...


wah...must pakat-pakat outing hari ni..hari ahad kan...di sebelah utara...banjir masih belum susut lagi...ada hikmah di sebalik apa yg berlaku..bersabar ye penduduk di alor setar,jitra and sewaktu dengannya..

alhamdulillah area sungai petani masih di tahap yg selamat..moga Allah sentiasa pelihara kami semua..risau jugak...banjir-banjir nih buat hati tak tenteram..dengan ada anak kecik..org-org tua yg dah uzur....paper semalam pun ada sebut pasal pesakit di hospital alor setar kena transfer ke sg petani dengan penang..hampir 700 ++ lebey tu...siannya diaorg..tambah yg kronik..ya Allah..moga mereka sentiasa terpelihara...AMIN..........



jumaat lepas..jalan-jalan ke penang...singgah ke jusco...just window shopping..sambil pegi treatment..hehe..dekat 3jam lebey jugak..nasib baik ada maklong,paksu and pakcik tlg jagakan saidatul..lehla ibu buat dgn tenang..tapi ada jgk ibu teringat dkt budak tecik nih.padahal after treatment leh jumpa jugak..ntahla..tu la nama ibu..naluri ibu tak sama dengan naluri bapak-bapak..orang bujang..sayang sangat..risau macam-macam..dalam kepala otak asyik nak fikir yg negative je..teruk kan?hehe...













after dah selesai semua tu..plan nak pegi jenguk my ex officemate..yg koje dulu sesame di bank standard chartered...saye pun dah tak keje..after deliver terus benti.takpela..may be bahagian saye bersama dengan anak-anak di rumah....incik suami sgt risau kalu orang lain yg jaga..its ok daer...as long you can take care both of me pun dah syukur..


sampai di rumah kawan pun dah lewat..time maghrib pulak tu...teruk kan??what to do..just baru sekali pegi umah die..itu pun time her wedding..hehe..tapi alhmdulillah for the 2nd time kami tak sesat....alhamdulillah...klu sesat alamat patah balik la..hehe....


so cute lorr....congratulation buat siti nurbaiti and mohd affendi...dengan kehadiran cahayamata yg pertama.........moga menjadi daddy and mummy yg terbaik buat AFFEYSHA AYYEESHA....amin...







AFFEYSHA AYYEESHA.....fresh from heaven...





lahir pada 02 november 2010..pada pukul 2.15 am...




2.84 kg....at hospital seberang jaya....
moga menjadi anak yg solehah,anak yg cerdik,anak yg lembut hati dan anak yg sentiasa hormatkan orang tua..



macam muka anak korea je...comey sungguh..yg beshnya..ada dimple tu...senyum ja..terus nampak..sorry..tak dapat nak capture picture dia tgh senyum....hehe..tido je time kita org dtg..sekali sekala ada juga buka mata....

baby fresh from heaven...haih..terasa pulak nak ngandung lagi...sukanya time pregnant..hehe..tapi lagi bertambah syiok time bila diaorg dah lahir...leh main...leh mengagah diaorg..hehe..moment yg tak dapat di lupakan..









alolo..cweet je tiga beranak ni...suka saye tengok..hehe..tengok mummy dier..comey kan..dimple kiri kanan.mahal tu...badan slim je even dah bersalin...





hehe...masih kekok kan..takpe..slowly..pasni mmg akn expert la...hehe...
four day confinement..another 41 days...hehe..





insyaAllah niat shbt saye ni nak fully breastfeed...moga di permudahkan..dont tension-tension tau..
kalau rasa tak tahu cari info dalam tenet ye..tak tahu juga try ask me..huhu....
mcmla expert..baru anak sorang....takpe..share apa yg boleh di share..kan..kan...

sharing is caring kan???



hehe...dah hampir 8 lebey..kami harus beredar dulu..malam-malam camni jadi macam rabun pulak..tgk lampu-lampu kete orang nih..sampai berbinar mata....


before balik..si kecik ni suka sgt la..tengok budak-budak kecik dari dier..sempat lagi nak cium..nak adik yer yang????nanti yer..ibu bagi kawan tau..hehe............


mmuahs...........cayang affeysha....nanti kita main same-same yer...tak sabar nak main dgn affeysha...




hadiah dari ibu and saidatul buat baby affeysha ayyeesha...

hope affeysha suka....









hehe....story dah abis la.............time dah 5 lebey..solat asar belum lagi...wokey..take care semua....



happy weekend...



and congratulation buat fendy n betty....




2 comments:

Deela Auliya said...

wahhh name.. cam arab2.. :)

dieha said...

deela auliya : hehe..sedapkan..daddy dier yg letak..

Related Posts with Thumbnails