Tuesday, September 20, 2011

selamat bertunang...:)












entry ni sepatutnya kena update awal...
tapi keadaan diri yang tetiba jadi pemalas...so tertunda untuk sementara waktu..
sebelum menjadi basi..better kita update..hehe..

dua minggu lepas telah berlangsungnya pertunangan adik ipar saye dengan cinta hatinya iaitu hasinah...:)
tak silap saye pada syawal yang ke 12...
Alhamdulillah..majlis berjalan dengan lancar...


Alhamdulillah dah selesai pertunangan.... nikah and kahwinnya akan berlangsung pada may tahun depan..
mudah-mudahan di permudahkan segalanya...amin..


meriah jugak time alam pertunangan..
rindu pulak moment ketika bertunang dengan cinta hati saye..incik nizam...
kami bertunang pada 20 october 2007...
alam pertunangan memang lagi banyak cabarannya..masing-masing kena kuatkan iman..kuatkan hati dan benda paling penting banyak bersabar dan berdoa..



bila tengok orang bertunang..rasa macam nak kembali zaman dulu..hehe..
teringat lagi time bertunang saye masih bergigi besi..huhu..
dengan di make up macam opera cina...(sayangnya picture-picture tu ada dalam handphone yang dah rosak..huhu)
lepas bertunang..inicik nizam terus naik kapal..nak kumpul duit...hehe..
7 bulan tempoh bertunang...balik je terus kawin..


orang tua cakap jangan bertunang lama-lama..takut nanti di kebas orang,...hehe..
semua tu bergantung pada diri masing-masing..
kena kuatkan iman...sabar ....dan banyak berdoa...(dah cakap tadi kannnn....:) )



jomla layan picture pulak..asyik membebel je ..hehe...








hantaran dari pihak lelaki...











hantaran dari sebelah pihak perempuan..










sekitar majlis berlangsung...










my mil and periyamma....:)
sarung cincin kepada tunang perempuan...









turn sarung cincin pihak lelaki pulak...










my best friend forever..
kawan time susah dan senang..
thanks ct..sudi hadir ...










time ni baru nak on the way...
kami sedondon....:)










hasinah..semanis nama empunya diri..
kecik molek je orangnya..
tak lama lagi kita bersaudara..:)








muhammad nasim...
hehe..handsome dak my bil...
handsome lagi said nizam kan..kan..hehe..





















akak doakan moga semuanya di permudahkan..
moga hubungan ini kekal selamanya hingga akhir hayat...

barakallahulakuma wabaraka a'laikuma wajama bainakuma fi khoir...:)












chacha.....chachi.....
congratulation for both of you....
saidatul tak sabar nak makan nasi minyak...:)












good nite...:)

4 comments:

myza said...

Congrates to both of them.tunang nya pun ala2 mamak jg kan kak

dieha said...

myza : iyer mai..mamak jugak..tapi family gal byk kawin malay..:)

ღ p!nk veLvet ღ said...

mamak ke? hehe~
congrets for them :)

dieha said...

pink velvet :yes....mamak...:)

Related Posts with Thumbnails