Monday, October 10, 2011

perpisahan sementara...



semuanya dah tertulis bahawa saye adalah wife seafarer..
ketentuan jodoh yang telah di takdirkan..tak pernah ada kesal dalam kamus hidup saye..
saye redha kerana jodoh saye bersama dia..dia..insan yang bergelar suami,kekasih dan sahabat dunia akhirat saye...


pertemuan pastinya akan ada perpisahan..
insyaAllah perpisahan kami hanyalah sementara..
kerana sudah tertulis..periuk nasi kami memerlukan incik suami bekerja di lautan yang besar..


begitu buat sahabat-sahabat saye yang berkahwin dengan seafarer...
kita semua sama..berkahwin dengan orang kapal tidak ada yang bezanya..
cuma perjalanan hidup kita tidak sama..ada yang kena handle seorang diri..ada yang di kelilingi dengan family..
dan ada yang bersama dengan bibik..dan sewaktu dengannya..


Alhamdulillah..incik nizam sudah selamat sampai ke pasir gudang semalam..
akan sign on dengan KAPAL SERI ANGGUN...first time for him..moga semua di permudahkan..
bekerja dengan niat yang ikhlas..insyaAllah..perkara yang rumit akan jadi mudah..


untuk perpisahan kali ini..
terasa agak berat sebenarnya...may be sebab pembawakan..
sensitive itu tetap terasa....
kalau dulu lepas di sah kan preggy sebulan..keesokkan hari incik nizam kena sign on ..
masa tu masih okay..selama membawa perut sehingga sarat..Alhamdulillah incik nizam dapat pulang kepangkuan..


untuk baby yang ke dua..hati ini sayu sangat..sebab dia dapat menjaga saye selama 3 bulan selama saye preggy..
terasa kehilangan..sebab kali ini..tak ada orang buat anmum untuk saye..tak ada orang tolong amikkan ubat untuk saye....tak ada orang yang akan bawa saye makan makanan yang saye teringin...tak ada orang yang selalu mandikan dan main dengan saidatul...tak ada orang yang nk kemaskan katil dan bilik....(huhu..rasa macam tuan puteri time tu..)


tapi tak yah mengada-ngadala madihah....kena independent ...kena strong..semuanya demi anak..
kalau di layan perasaan tu..akan makan diri...


insyaAllah....moga saye di beri kekuatan...
kepada kengkawan di facebook (geng kapal + cousin + kengkawan) semalam..thanks for support..thanks for concern...thanks for everything..
i love you all...











time ni tunggu incik nizam nak berlepas...
saidatul macam senyum paksa je..hehe...













sudah terserlah ketembaman saye..
takpela...pas deliver kita diet balik ye....:)










kata-kata terakhir dari seorang kekasih untuk kekasihnya...
we miss you so much atta..
thanks for everything....love you...











sayang atta...
atta sayang saidatul...
lepas atta pergi..dia asyik tanya atta....
sampai nk buat susu pun..tanya atta jugak..sebab itu keje atta kan..hehe..

bila ibu cakap atta pegi keja..
keja atta di laut...
oooo....tangkap fish...huhu..layan aje..janji dia faham..:)










saat terakhir bersama insan kesayangan kami...
sebak +sedey ....tapi kita must berpisah..
kerana perpisahan ini untuk sementara..
demi mencari rezeki yang halal..

kami lepaskan atta pergi...
kami sentiasa akan menunggu atta...:)















budak excited nak ikut atta....
macam atta nak bawa dia...hehe..
insyaAllah...one day kita sama-sama boley ikut atta....amin..












bon voyage sayang...
doa isterimu mengiringi perjalanan mu ke sana...
moga happy berkerja di KAPAL SERI ANGGUN...







bye..bye...











14 comments:

Ummi said...

minggu depan giliran saye kak..entah camane la agaknye..huuuuuuuu

w|cKa` said...

uwaaa.. sy masih dlm mode bersedih lagi.. tgk gmbar kak pon sy bleh nangis.. tgk gambar seniri lagi la laju airmata ni..

izzatyshoppe (Muna Sarah Collection) said...

dont worry dear..saat pertemuan akan dtg lg nnti..itu yg kita kena lalui..we all here for u..hehe

p/s..keciknya beg nizam on kapal..hehe

Ainul Hayat said...

Kak Diha:
Sabar ye kak. Semoga tabah tau. Jaga diri baik-baik.

dieha said...

ummi : ye ke..cool na..akk pun br nk mula balik..nk set mind..tapi apapun hopefully semua okay..:)


wicka : jgn la sedey..klu awk sedey..akk pun sedey jgk..apapun kita kena kuat ye..:)

dieha said...

muna sarah : thanks my dear friend..insyaAllah i will be okay..:)

nizam mmg sll bw beg byk ni je...satu beg galas,hand carry dgn luggage..:)

dieha said...

muna sarah : thanks my dear friend..insyaAllah i will be okay..:)

nizam mmg sll bw beg byk ni je...satu beg galas,hand carry dgn luggage..:)

dieha said...

ainul hayat : thanks ainul..insyaAllah akk akan okay..doakan akk n bby sihat..:)

Ena Mazly said...

Huhuhuu.... walau dah berulang beribu kali pun, perasaan yg sama tetap timbul jugak kan... apatah lagi di saat berbadan dua...

take care ok diha, insyaallah, bila saat melahirkan nnt, sang suami akan pulang kepangkuan....

dieha said...

ena mazly : betul kan kak..rindu itu adalah anugerah Allah..cinta itu jugak anugerah Allah..

tak dapat kita nak menidakkan kak..

insyaAllah..mac akn ketemu kembali..:)akk pun take care tau..:)

linda said...

alahai...sedih la entry ni.mata dah berlinang saja..sabar ya diha.takmo sedih2 tau.love u!

dieha said...

linda : jgnla berlinang..nnt lagi diha sebak...:)..dah okay skrg..take time kan..tambah tgh preggy..sensitivity sangat terasa..

thanks for your concern linda..

myza said...

take care kak diha.jgn sedih2 nnt baby pon sedih sama :) said nizam p skejap je.InsyaAllah dia jadi capt sok leh bawa anak2 naik kapal dgn atta kan :)

dieha said...

myza : amin..moga masin mulut myza..akk dah okay..jgn risau na..:)

Related Posts with Thumbnails