Sunday, October 31, 2010

ahakss...citer kami lagi..




dah nak tengahari...huh...saye taip...saye padam...taip..padam....taip ..padam...dah byk kali...hehe..bukan masaalah malas...tapi masalah sejuk sesangat di sini..tak pakai aircond pun time camnih...

sejuk giler..tudia..amik ko..sampai jadi gile...hehe..sejuk sbb di sini hujan ya Rabbi..biasalah kan..dah nk dkt end of the year..musim tengkujuh dah start...mata ni ngantuk je...sampai masak pun dah jadi malas hari ni...kami makan KFC..hehe....jemput semua...

saidatul pun mandi sampai terketar-ketar...air dlm toilet sgtla sejuk..seb bek ibu cool ja..tp bulu roma tetap naik..hehe..






kawan-kawan hari ni tak ke mana ker???utk yg bekerja must tgh busy pepagi camni kan???fail-fail,meeting yg berlambak-lambak...setiap pekerjaan mcm-mcm style kan??mcm saye as a housewife busy juga..busy dgn si kecik nih..hehe...setiap waktu ada je keje si tecik ni bg dkt ibu...thanks sayang ibu...bertuah anak ibu..


entry hari ni mcm biasalah..still tentang kami....hehe...WEEKEND...time tu la yg boleh berseronok..hari weekdays kena nyorok dlm rumahla..hehe..

boring tak asyik citer pasal KAMI je????boring ke??boring ke???jgnla boring ye...that whyla saye tak selalu update sgt..kdg skip jugak..hehe...2hari paling lewat..nk ilangkan boring kalian..



meh kita layan video di bawah ni..just spend 3 minute only..hehe..suara sumbang di blkg tu tlg abaikan ye..biasalah..suara ibu yg excited tgk anak nak berjalan je sekarang ni...hehe..















video

hehe..seronok tak tgk????ada atta must lagi-lagi bertambah seronok..takpe..tggl dua minggu lebey je gi..pasni atta must tak tido melayan kerenah anak dara sorang nih...

*ampun semua..still same..terbalikkan laptop/computer anda...alomak..computer mana leh terbalik kan..takpe.sengetkan kepala anda..pas dah abis tengok..letak minyak ye..better letak minyak yg panas...cepat lega..*





dah happy kan dpt tgk video saidatul...now meh kita layan plak picture-picture..yg menarek..tertarek..hehe...pic budak kecik je byk...ibu dah mls nak inter frame...nanti org cakap ibu plak lebey-lebey..takpela..kan blog saye..hehe..



tabik tuan..hehe...tgh mkn....apa lagi..kentangla...she's favorite





gara-gara mandi di carnival..kulitnya makin malap...hehe..cian ank ibu...







ayam golek from alor setar...mmg sedap..just RM10 only....





my young sis..2nd last...yg selalu kite gi alor setar tu..dtg nengok dier la...u look chubby pulak..hehe...






adik-adikku..yg sentiasa menjadi peneman setia..thanks a lot......





three of us..serupa tak kami????
ada yg ckp muka serupa..tp saye dah makin bambam....huhu..






all the picture taken at tesco..hehe..biasalah..umah dkt dgn tesco..hari-hari mau pegi tesco..hehe..knp saye suka pergi tesco????sebabnya luas...lapang...hehe...ye ke sbb tu???apa-apa je la kan..

time balik...salinkan saidatul CD(cloth diaper and romper..)dier tencing..bucuk..hehe...tgkla aksi dier..ibu pun rasa lega ckit..tak rasa lenguh angkat budak kecik yg berkilo-kilo nih..hehe...







hehe..mcm nak timbang main bola je gayanya..hehe...
insyaAllah esok dah besar must aktif main sport..i like it.....hehe....



my love..my soul..my everything.....

atta and ibu love you so much....






cayang...kertas apa tu??kutip mana yayang.....ish...ish..tangan cepat sggh nk mengutip...
ibu pok bagi nih..besa nih...lampau nih...


*haha..ayat yg selalu saye ckp dkt dier..time marah ke..time gelak ke..*
dah pandai skrg..time ibu marah wat muka cebek...tanda dah faham...kan??










hehe..dah abis celoteh saye...nak solat...then nak layan cite ALISA with STAIRWAY TO HEAVEN(fillipine version)..hehe....enjoy my blog...




salam...and happy yappy always.............






da....da..........................


Friday, October 29, 2010

the carnivall water park....




yuhooo....besh bkn main hari ni..mandi manda time panas terik sampai dah bertukar jadi udang bakar...hehe...

ish..ish..udang bakar ker????or dah jadi mcm vontot kuali..??

takderla....gurau je..takderla smp jd mcm kulit kuali tu...tp hampir-hampir la..yg pasti mmg tersangat beshla...atta...jgn jeles..hehe..tq bg permission....sayang atta..mmuahs....

bertolak dari rumah dkt pukul 11.30am sbb the carnival tu open kul 11am..naper tak buka awl erk?awl-awl sejuk ckit...tapi time we oll pegi pun takla panas terik..mendung ja hari ni...seronok ja main..tawaf satu carnival tu..hehe..dgn umah saye terlalu dekat...dalam 15minute je..tu la untungnya bila duduk dkt area town...macam-macam ado kan?ahaks...

time sampai sana..parking pun byk lagi..org pun tak ramai lagi..syiok tu...leh la gediks-gediks dgn adik-adik saye..kami pegi pun berempat je...saye,saidatul,cousin and 2org adik...eh..eh..lima orgla..silap kira plak..yg lain busy kot...takpela....next time yer...

price pun boleh thn...tak mahal...tak murah... per head for adult : 25rggt..utk child 2year above 19rggt..okayla dengan makan and minum...not bad la..yg pasti mainla smp puas-puas..but kul 7pm close...hehe..


atta...must pulun nk tengok picture-picture budak tecik tu kan.hehe..sabar ye..saye sdg upload...jap gi jamahla picture-picture tu yer............:-)..sampai kenyang tau....





haha...tgk picture ni...sampai je carnival terus sggh cari baju mandi saidatul...sbb cun sgt warna pink..ibu terus beli...harga RM10 shj...ok kan?????





baru je sampai....nasib ada tmpt duduk kosong lagi....
tgk tu...botol air pun nak letak sama-sama...sayang sggh makda ngan saidatul....




time warm up..hehe..letak kaki dulu....
*saidatul : ibu leh saidatul mandi....*
*ibu : boleh sayang..tapi kena jaga diri tau..tamau main jauh-jauh..dekat-dekat je..*




meh tgk di bawah ni....preview di sebalik apa yg ada di carnival...mmg syiok..even takla besar mcm Lost World,Bukit Tambun...tp serius..mmg syiok..sbb 1st time saye sampai...padahal dkt je dgn rumah..hehe..teruk kan???
eh...nmpk jugak saidatul ye...nyibukla ank ibu nih...




tmpt mkn jgn risau..semua ado...harga pun standard la..kan???



pelampung semua termasuk dalam price...RM25...



ni besh...tp kanak-kanak shj...












time dah dekat nak balik ada game plak...
di kelola oleh org mexico..tp mmg pandai ckp melayu...



yg ni paling besh.tp sayang kena pakai tight...ampunla..sampai mati saye tak akan pakai tight tu...melainkan duduk dlm rumah..hehe..tak elokla..nmpk mcm-mcm nnt...kaum hawa fhm kan????



hehe...satu lagi picture mmg tak leh tahan...pelik tapi benar...haha..tapi saye tak kisah..tetap nak masuk jugak..bertudung kan satu kawajipan yg di tuntut dalam islam....




hehe....tengok....not allowed adalah side saye...hanya t-shirt yg allowed...hehe..
tp alhamdulillah saye dgn adik bermain dari kami pergi sampai balik..no restriction... apa punya *turrr*....kan??tp still beshla di sini..hehe...




tadaaaa...budak kecik yg comey..hehe..panas tu..tgkla muka berkerut je....



sonok tak kira...tp 1st tu saidatul mcm kekok ckit....hehe..




ibu......leteyla....nak susu...hehe..serius...dia letey sbb belum susu lagi..ibu dok gedikss tak abis-abis lagi..cian anak ibu...so sorry sayang...



ibu wif saidatul..tgh lunch...tgk tu makda...lapo la tu....



alolo..anak ibu...nk mkn jugak yer...sedap tak??nasi goweng kosong je..xperla..isi pewut yeah....




ha.....dah kenyang tu..tgk tu...senyum je...alhamdulillah...



hehe...makda nmpk mcm gangster plak..hehe...




alolo..sayang ibu....tomey sggh...mcm perempuan melayu terakhir plak...anak atta sgghla...



smile....



paksu yg lebey-lebey plak..hehe....






peace.....haha..must pakat boring..asyik ngadap muka 2 org minah nih..hehe..nk wat camne...kan..





makda(wafa amani) yg cute...smart gal tau...







ha....dah tido pun..now time dah bersiap nak balik..dah lotey sgt-sgt..biasala...main air...pastu makan plak terus je jadi cepat ngantuk..





luar carnival....saidatul wif ibu....






with my young bro,cousin n my daughter....





and last............




*THANK YOU....HOPE YOU ALL ENJOY WITH MY BLOG....HEHE*

PLEASE VISIT MY BLOG AGAIN..




okay...panjang plak kan cite..bukan pnjg cite actually tp byk dgn picture je...nak buat camne kan..tgh seronok main tghri tadi...en.suami call...tanya watpe...saye cakapla tgh nk mandi.....nak main dgn saidatul..terus en.suami pesan jgn lupa update blog utk hari ni..en.suami...en.suami....saye tahu...awk kangan bangat dengan kami berdua..sabar yer..nanti kita pegi jalan-jalan cari makan sama-sama yer...

lap you bery strong tau...



wat kengkawan di luar..kalau dtg kedah...singgahla ke carnival nih..best.tak rugi....bawa anak-anak lagi diaorg enjoy...budak-budak kan suka air..hehe....


berbaloi-baloila datang..tak rugi and tak akn nyesal..pesanan dari penaja tau..


okay...nite all..time to sleep....



salam......................

Wednesday, October 27, 2010

moga rezeki dapat beraya dgn cinta hati...



*hati berbunga-bunga* ..dari semalam hingga lah ke hari ini...

so mood saye sangat happy...sangat teruja...dan....takut pun ada...takut tak jadi...

hehe...must tak sabar nak tahu kan????kenapa...kenapa..kenapa.....


en.suami dah smp bintulu semalam..so anchor selama 2 hari dan masuk port 1 hari...bimakna...total = 3days...
wah...sukanya..yerla..seminggu tak dengar berita....email kapal ada problem ckit..patut takder reply..risau saye..hehe...

semalam jugak en.suami msg dan call..ada bgtahu may be...ok..kena fhm ye..may be.not actual date..tlg fhm ye...insyaAllah kalau tak der apa-apa halangan en.suami akn sign off pada 17 november ni.hope Allah permudahkan segalanya....bila dengar..rasa hati ni lega...hati ni berbunga-bunga...rindu ooo....nama pun suami...kan...betul orang yg dah kawin...camne pun suami is number ONE...hehehe...

saidatul lagi bertambah happy la..smlm wat video call pun bkn main seronok lagi..siap ngomel mcm-mcm , wat flying kiss...bila atta tgk..lg bertambah rindu nak balik...hehe





bukan apa..tgn dah start gatal..seronok ni nak main masak-masak...nk simpan umah kemas-kemas...time tu en.suami leh tgk kan si kecik ni hah...hehe..ibu leh rs lega ckitla...leh jalan-jalan dengan atta....bukan apa..impian atta..nak jln dgn anak bini sambil pimpin tangan...dia suka sgt...seronok katanya..sabar ye yang....


saye tak kisah...kerana en.suami akn smp time hari raya..malam pun takpe..janji dapat raya dgn kamu duhai en.suami yg tercinta...baju raya dah siap....hopefully Allah makbulkan doa kita kan pa....



*tak sabar nak tunggu pa...nak bertiga seperti ini selalu....*



*nak atta selalu peluk saidatul camni....*kami serupa tak??????



*saidatul sayang ibu...*..kita sama-sama tunggu atta yer...tak mau cedey-cedey tau ibu...




13month +++ already..dah jadi anak dara...hehe....pasni atta plak tolak stroller yer...




atta tgh duty skrg..keje elok-elok...sayang pa...sayang atta..kami doakan atta sihat-sihat di sana..tak lama je lagi kita akn berjumpa...insyaAllah...


buat mertua tersayang...1000 kemaafan di pohonkan..tak dapat juga balik beraya ke KL..insyaAllah...menantumu akn cuba sedaya balik pada mggu hadapan...insyaAllah andai diizinkanNya...




salam sayang wat atta...............

maksiat berleluasa...

tgk title pun saye rasa gerun..rasa takut..

kalau ada yg belum baca paper hari nih...try tgk...berita panas..sensasi..yg buat ramai orang marah..

haih....risau nengok..budak kecik lagi..br nak baligh..sian sggh dgn keadaan dia..SALAH SIAPA???


kdg-kdg kalau nak menuding pada keluarga...tak boleh jugak sbbnya mereka dah sedaya upaya membentuk anak-anak..itu pada pandangan saye...keadaan ini juga may be pengaruh dari luar..dari rakan sebaya....adakalanya family yg kurang didikan agama..menonton video lucah,bercakap perkara yg tidak baik...salah satu punca membuatkan mrk ingin mencuba..budak-budak ni cepat belajar..apa yg di ajar akan mereka simpan dan ingat..otak mereka sentiasa berjalan..fikiran mereka masih muda...ingin mencuba sesuatu yg baru...

paper KOSMO hr ni...budak berumur 12 thn mati...ya ALLAH..tragis tengok..kenapa??kenapa??kenapa??anak siapakah dier?mati dalam keadaan yg menyedihkan....gara-gara tgh berbuat maksiat...dia terkejut tengok org-org apartment area situ dtg..pakat lari cabut..tapi si perempuan..terjatuh terus dari tingkat 6...adus...sakit yg amat...

budak tu masih muda..seharusnya dia di bawah jagaan dan pemerhatian keluarga...ke mana nilai kekeluargaan itu...


bila baca news tu..teringat pada anak,adik-adik,sepupu sepapat saye...na'uzubillah..saye berharap dgn didikan agama yg mereka dapat..mereka guna dgn sebaik-baiknya..bukan guna di jalan yg salah...


buat anak ibu dan atta...kami sentiasa berdoa...

moga saidatul menjadi anak yg solehah...
moga menjadi anak yg beriman
moga menjadi pemimpin utk adik-adik yg bakal di lahirkan..
moga sentiasa patuh pada perintah Allah..selalu mengaji.selalu tidak abaikan solat 5 waktu..
moga sentiasa berdoa utk kedua orang tua..
moga menjadi anak yg cerdik,berakal dan beramal soleh...



AMIN.......




dan wat sahabat-sahabat....kita sama-sama berdoa utk anak-anak kita ye..moga di jauhkan benda-benda yg tidak baik...benda-benda yg boleh mendatangkan kemudaratan kepada mereka...


moga Allah sentiasa melindungi mereka...AMIN...





tengokla berita hari ini...sgt menyedihkan..mati dalam keadaan camtu...



Kegiatan maksiat atas bumbung berakhir tragedi

ANAK panah menunjukkan arah seorang budak perempuan berusia 12 tahun terjatuh dari tingkat enam ketika cuba turun melalui dinding sebuah apartmen di Petaling Jaya kelmarin. Gambar kecil menunjukkan keadaan mangsa selepas terjatuh.


PETALING JAYA – Seorang gadis sunti berusia 12 tahun yang menemui ajal selepas terjatuh dari tingkat enam Blok E dekat Apartmen Lestari di Damansara Damai di sini kelmarin dikatakan selalu berada di situ untuk melakukan perbuatan sumbang.

Perkara tersebut didedahkan oleh penduduk di situ yang sebelum ini sering melihat mangsa bersama beberapa remaja lelaki naik ke bumbung bangunan itu.

Menurut mereka, remaja perempuan berkenaan bukan penduduk di situ. Selain itu, dia juga sering dilihat terhendap-hendap setiap kali hendak ke bumbung bangunan tersebut.

Seorang penghuni yang enggan dikenali berkata, penduduk kemudian bersepakat untuk memasang perangkap bagi mengetahui aktiviti mereka.

“Alangkah terkejutnya kami apabila melihat mangsa sedang berasmara dengan tiga remaja lelaki di situ.

“Kami kemudian menyergah mereka menyebabkan mereka terkejut dan cuba melarikan diri. Ketika itulah mangsa cuba turun dengan memanjat dinding tetapi dia gagal lalu terjatuh ke tanah,” ceritanya ketika ditemui semalam.





RENUNG-RENUNGKANLAH....SELAMAT BERAMAL...........




salam semua.....maaf kalau coretan ini ada tersilap atau tersalah bicara...

sekadar berkongsi utk renungan kita bersama...








Tuesday, October 26, 2010

macam-macam cite....



title apa nih haih.....

dua tiga hr nih..mood nak berblog rasa down plak...pasaipa erk??pelik sgggh...angin takder.ribut takder..tetiba je..nak kata emo..saye masih okay..takder perkara berserabut pun....

takmaula camnih...kan dah niat di hati nak berblog..bukan utk sesaper..utk dua orang cinta hati saye...atta and saidatul..plz..give me spirit give me support...huhu...

dua hari lepas pergi ke klinik temankan adik saye yg tak berapa sihat..sian dier..kena karang..haih..nk kata tak minum air..minum je...nak kata makan pedas..bkn effect atas perkara tu...doc said..sbb makan seafood..adoila..baru ni saye ada masakan udang masak lemak cili api..sian betul..saye dgn adik yg bongsu makan okay je..dekat dier...terus kencing kuar yg bukan-bukan..

but alhamdulillah dah sihat...




smlm pulak pegi umah mak sedara a.k.a tok mama...saje lepak-lepak di sana...sambil adik saye potong rambut...cut buy tok mama...saye lebey prefer potong di umah dari potong di luar..kebanyakan bukan org islam yg potong rambut kita...aurat tu dgn org bukan islam...betul tak???



sambil-sambil potong rambut..ada aksi budak kecik ni yg bikin gamat keadaan seketika...hehe..mcm-mcm nk ckp..tapi okayla..ada yg saye faham..ada yg saye layan even tak faham...hehe..meh kita layan jap video nih....minta maaf terlebih dahulu..seperti biasa kena terbalik kan laptop anda...hehe...ada saper-saper boley bantu saye...please....



video


budak kecik speaking london yeh....huhu...
apa yg di ngomel tu cayang ibu...






video


cakap banyak betul semalam..tak tahula berleter apa...hehe...
agak-agaknya tengah ngadu domba sbb rindu dkt atta kot..hehe..

cayang...atta dah tak lama lagi.. balikla..sabar ye...



camtula aksinya smlm.ada lagi video-video yg besh tu...tapi nanti-nantila saye update kan..hehe...

mood rindukan en.suami nih..adoila..hope hari ni ada calling dari yg tersayang,,kan dah 27 haribulan..windu sama en.suami....





baru-baru ni ada kuar gi bank...membayo hutang-hutang yg sgtla byk....sambil-sambil gi saving....antaranya membyr duit PTPTN...saving dlm tabung haji...hari isnin plak tu...ramai sggh manusia...klu di kedah camni lah..ahad dah bank tutup kan..isnin.pakat kalut nk gi bank..tambah that time gaji plak...nasib PTPTN saye byr di bank islam..then sekali gus leh wat saving tabung haji di sana..one short terus..tak payah buat byk kali keje..byr duit kete,byr duit utility bill,bil streamyx..huh..manyaknya....penat sigh....nasib adik tlg jagakan saidatul...selalu online je..antah angin apa nk gi byr manual...


otw balik..singgah ke nasi kandar....alang dah time lunch..tapau je..tak larat nak masak....(ayat..nmpk sgt saye seorang pemalas)...hehe....)


sape-sape yg dtg kdh..singgahla ke restoran nih....*mmg di jamin halal*...saye pernah masuk ke dapur mrk..mmg bersih...saye suka...keadann restoran yg bersih..nak makan pun tak rasa was-was...betul tak??setuju dgn saye????

sila angkat tangan..nak kire...



restoran nih dkt je dgn umah.5minute je ke situ...mmg famous lor..jgn tak datang ke kedah..macam-macam ado...huhu...





sambil dah dtg ke sini..saye bawa saidatul jalan-jalan ke kedai bakery..under restoran mereka jugak...sedap and lembut roti-roti yg di jual..saidatul paling suka roti read bean..her favorite...


bukan main happy lagi..dah dapat kaki....hehe...

tp kalu tinggal jauh je..mula nak nangis...ikut sape nih...atta kot????hehe...




now at home cweet home..excited dier...mcm pandai nk makan je...




sape cakap saidatul tak pandai makan..tgk tu....

wah..lapar sggh ye..ibu tak kasi makan ker????



alolo..gewamnya ibu tgk.....

cayang ank ibu and atta.....




mcm-mcm cite ada kan??mcm rojak pulak..tak pela..xderla bowing sgt..asyik title yg sama je..tak tahu nk letak title apa..hentam je la..janji pakat-pakat semua leh baca and terhibur dgn video yg saye sajikan..



happy yappy selalu...now time untuk basuh baju...



menu hari ni sambal telur + sayor je...teringin pulak nak makan sambal telur..nk wat pedas-pedas tak boley..ada org sakit plak nnt..hehe..




da...da.....salam.............
Related Posts with Thumbnails